Centar za podršku studentima i razvoj karijera

Razmišljate o sudjelovanju na studentskom natjecanju ili konferenciji? Saznajte sve o FOI podršci studentskim aktivnostima!

Jedna od glavnih i redovnih aktivnosti Centra za podršku studentima i razvoj karijera je pružanje podrške studentima koji sudjelovanjem u dodatnim aktivnostima žele usavršiti svoja znanja te steći vrijedna iskustva. Mnogi FOI-jevci i FOI-jevke ostvarili su sjajne rezultate na (inter)nacionalnim studentskim natjecanjima, a neki su i sudjelovali na tehnološkim i srodnim konferencijama, što često ne bi bili u mogućnosti ostvariti isključivo o svom trošku. 

Fakultet prepoznaje studentske (financijske) probleme te je zbog toga pokrenuo mogućnost financijske potpore kada su u pitanju vaše karijerne ambicije. To vam je omogućeno već treću akademsku godinu, a sada smo pripremili ovaj tekst kako biste sve potrebno pronašli na jednom mjestu te se što prije i bezbolnije posvetili aktivnostima te gradili nova iskustva i uspjehe. 

Za koje je aktivnosti moguće tražiti subvenciju Fakulteta?

Osim sudjelovanja na studentskim natjecanjima, kao studenti možete tražiti i financijsku subvenciju za sudjelovanje na konferencijama, seminarima i drugim stručnim aktivnostima. Jedino što je važno je da CPSRK FOI (i Uprava Fakulteta) određenu aktivnost podrže kao korisno iskustvo za vaš profesionalan razvoj, odnosno da je aktivnost blisko vezana vašem smjeru studija. 

Tko može zatražiti financijsku subvenciju Fakulteta i kako?

Financijsku subvenciju može zatražiti tim studenata koji radi na nekom projektu/natjecanju ili student/ica samostalno. 

Subvenciju je moguće zatražiti ispunjavanjem obrasca „Zahtjev za sudjelovanje studenata na natjecanju/konferenciji“ kojeg ispunite i predajete u CPSRK koji vam je na raspolaganju za sva pitanja i pomoć. 

U  slučaju da subvenciju  zatraži tim studenata, Zahtjev tada može ispunjavati jedna osoba iz tima koja će navesti sve članove tima te sve potrebne podatke.

Zahtjev se popunjava prije samog sudjelovanja na određenoj aktivnosti te samo iznimno u retrogradnom obliku, odnosno, nakon sudjelovanja na aktivnosti (uz odobrenje Uprave). 

Postupak:

1.    Preuzmite obrazac „Zahtjev za sudjelovanje studenata na natjecanju/konferenciji“
2.    Popunite i isprintajte obrazac te ga donesite u CPSRK (1. kat, dekanat, kabinet broj 46)
3.   Mi ćemo pregledati vaše obrasce te vas uputiti na izmjene (ako će biti potrebno), nakon čega je potreban samo vaš potpis i predaja obrasca

Napomene za popunjavanje Zahtjeva

Kako biste što prije ispunili svoje Zahtjeve pripremili smo i napomene vezane uz točke koje najčešće zbunjuju studente:

Točka 1. Ukoliko nemate mentora za natjecanje/konferenciju, poželjno je da se obratite profesoru/docentu/asistentu na nekom od kolegija koje slušate te koji je sadržajno vezan uz aktivnost za koju tražite financijsku subvenciju. U krajnjoj liniji za mentora možete navesti nekoga od djelatnika CPSRK-a ili sam CPSRK.

Točka 7. Ukoliko ne znate točne iznose troškova koje ćete snositi, pokušajte se što bolje informirati i napisati okvirne iznose. Cijene karata autobusa ili vlakova uvijek možete točno saznati, a ako putujete osobnim automobilom pokušajte izračunati okvirne troškove za gorivo i ostale moguće troškove (autocesta). Svakako sačuvajte sve račune i/ili putne karte koje ćete morati dati na uvod u računovodstvo. Jednako vrijedi i za smještaj te ostale troškove. 

Točku 8., 9. te sve do kraja Zahtjeva popunjavaju FOI djelatnici.


Odobravanje Zahtjeva

Uprava Fakulteta odobrava ili ne odobrava financijsku subvenciju te određuje hoće li financirati cijeli traženi iznos ili možda određen dio traženog iznosa. Odluka o tome donosi se u odnosu na trenutačno raspoloživa sredstva te na svrsishodnost sudjelovanja u određenoj aktivnosti (u profesionalnom i karijernom aspektu).

Nakon odobrenja Zahtjeva dobit ćete mail od tajnice dekana da dođete po svoje putne naloge koje biste trebali nositi sa sobom na putovanje. Kada se vratite s puta potrebno je ispuniti putne naloge i odnijeti ih u računovodstvo zajedno s putnim kartama i/ili računima, odnosno s dokazima o ostvarenim troškovima te zajedno s isprintanim odobrenim Zahtjevom za subvenciju troškova.

Novčana sredstva bit će vam refundirana na temelju odobrenog Zahtjeva i spomenutih dokaza, a samo je u izvanrednim okolnostima moguće tražiti isplatu sredstava avansno, prije samog sudjelovanja na aktivnosti.

NAPOMENA: Ako do sada niste koristili putne naloge Fakuletea, prije nego što vam Fakultet iste može izdati, trebate ispuniti PODATKE ZA PUTNI NALOG, isprintati te donijeti tajnici dekana (Emina Lajtman ili Tanja Bunić, dekanat). Nakon toga moći će vam izdati putni nalog koji nosite sa sobom na put. Podatke za putni nalog potrebno je ispuniti samo jednom, kasnije ćete već biti u sustavu u slučaju da ćete ponovno trebati putni nalog.

Nadamo se da će ove upute olakšati moguće “birokratske muke“ te sačuvati koju studentsku kunu u džepu. Veselimo se vašim ambicijama i prijavama za natjecanja i slične aktivnosti te vam želimo mnogo sreće sa studijem.

Vaš CPSRK

Kategorija: 
Studenti

Share this post

Najnovije vijesti

Prvi inicijalni sastanak IT Pro Community Varaždin održat će se u utorak, 12. rujna 2017. u  17:30...
Kako pokrenuti uspješan startup na najbolji mogući način?Jednostavno, prijavi se, postani jedan od...
Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za studentske razmjene u ak. god. 2017./2018. u okviru...

Najnoviji natječaji

Želite fleksibilno radno vrijeme i ležernu atmosferu? Želite raditi u back-end sustavu i...
InfoDom d.o.o. je regionalni sistem integrator i konzultantska tvrtka posvećena podršci kupcima s...
Sedam IT je jedan od vodećih hrvatskih pružatelja informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga....