Predstavljanje poduzeća PwC uključivalo je uvod i informacije o radu u PwC-u i o recruitment procesu za praktikante. Detaljnije je predstavljen Risk Assurance odjel i aktivnosti kojima se odjel bavi, iz razloga što je u upravo u sklopu tog odjela tvrtka PwC najviše zainteresirana za zapošljavanje FOI diplomanata ekonomskog i informatičkog smjera.

Ukoliko ne znate gdje biste radili, a pogotovo ako se nalazite pri kraju studija, svakako pročitajte što nudi PwC i kako izgleda recruitment proces za praktikante u jednoj uspješnoj globalnoj korporaciji, koje pozicije i benefite nude zaposlenicima, kakva je atmosfera, te prije svega, kako putem stručne prakse doći do mogućnosti zapošljavanja.


Što znači raditi u Risk Assurance odjelu

Danijela Kidjemet, koja radi na poziciji Senior Consultant u odjelu Risk Assurance Services  (inače bivša FOI-jevka smjera Ekonomika poduzetništva) objasnila je čime se poduzeće bavi i što rad u Risk Assurance odjelu zapravo znači.

Bave se IT sistemima i infrastrukturom, koji uključuju knjigovodstvene podatke i financijske izvještaje u sklopu informacijskog sustava, što sve zajedno mora proći kroz reviziju. Testiraju se generalne kontrole i kontrole u poslovnim procesima kako bi se utvrdilo može li se tako poslovati. Osim rada u takvom informacijskom sustavu, bave se i raznim projektima, primjerice GDPR, regulativa zaštite podataka i računovodstevnih standarda, sve kroz IT projekte.


Prednosti i očekivanja rada u PwC-u

Darija Dominković, Senior Specialist u odjelu Human Capital, dalje je objasnila koje su prednosti i očekivanja rada u PwC-u. Očekuje se timski duh, želja za stalnim učenjem, odgovornost, motiviranost, komunikativnost, dakle nije presudno radno iskustvo, već znanja, vještine, stav i želja za radom.

Predstavljanje


Njihove vrijednosti odnose na integritet i hrabrost u poslovanju, stalo im je do uspjeha klijenat, a svojim načinom rada pomiču granice, nastoje zadatke napraviti bolje i drugačije, trude se biti korak ispred svega i pratiti globalne trendove klijenata.

Ono što je dobro za svakog novog zaposlenika u PwC-u je to što on/ona dobiva coacha/buddyja, odnosno osobu koja je zadužena da se kao novi zaposlenici osjećaju dobro, da uvijek imaju osobu kojoj se mogu obratiti za sva pitanja, pomoć i usmjerenje. Osim toga, PwC provodi istraživanja o zadovoljstvu zaposlenika i u skladu s time nadograđuju vlastite vrijednosti i prakse.

Spominjale su i neformalnu komunikaciju i opuštenu atmosferu u njihovim open-space prostorima. Dodatna prednost je rad u globalnoj korporaciji u sklopu koje su moguće kratkorajne ili dugoročne razmjene te rad u globalnom okruženju.
 

Kako se prijaviti za praksu u PwC-u i ostvariti mogućnost zaposlenja

Proces regrutacije za praksu počinje slanjem životopisa, nakon čega ide tehničko testiranje (engleski jezik i IT test), što dovodi do intervjua, kojeg možete sami snimiti kada želite, prema prijedlogu pitanja. Prednost ovakve regrutacije je to što ne morate dolaziti u Zagreb da biste se predstavili na intervjuu. Vaše video predstavljanje (koje nije obavezno), no omogućava da se osobnije predstavite i ostvarite potencijalnu prednost.

Kako bi bolje shvatili ideju video intervjua, gospođa Dominković napravila je demonstraciju kroz njihov online sustav za regrutaciju.

Demonstracija video intervjua


Primjere pitanja koja postavljaju kroz video intervju možete naći u samoj prezentaciji, a video koji ukratko objašnjava proces pogledajte ovdje.

Osim toga, predstavnice poduzeća savjetovale su što je dobro napisati u CV ističući da je poželjna kreativnost, no naglašavajući da je važno da ne pretjerujete, jer životopis ipak šaljete u poslovno okruženje. Poželjno je navesti što vas pokreće, zašto ste se zaprvo prijavili, u čemu ste zaista dobri, koje su vam najznačajnije aktivnosti i projekti, argumentirana znanja i vještine te što mislite da vas ističe od ostalih. Važno je spomenuti i što vas zanima i u kakvim poslovima se vidite kako bi vas se nastojalo najbolje uklopiti u PwC.

Stručna praksa u PwC-u je plaćena, a ukoliko se iskažete, i „kliknete“ na radnoj poziciji i s kolegama, postoji velika mogućnost zapošljavanja jer PwC je u kontinuiranom rastu poslovanja.

Ako pak dođete u PwC, moći ćete odigrati i nogomet ili košarku na međunarodnim turnirima ili odabrati druge mogućnosti za slobodno vrijeme i aktivnosti koje nude u PwC-u.

Svoje životopise šaljite  na applications.hr@hr.pwc.com. Sretno!