Iz poduzeća FIVE stigli su Željko Rumenjak, Head of Technology, Hrvoje Mihajlic, Head of Public Relations i Sonja Knežević, HR Specialist.

Kroz ovo predavanje g. Rumenjak predstavio je pametnog pomoćnika razvijenog da bi se olakšalo zapošljavanje u više od 6000 Marriott hotela kroz Facebook Messenger platformu. Pokazao je kako je izgledao cijeli projekt: od inicijalne razrade tijeka komunikacije, preko tehničke implementacije, primjene AI platforme za razumijevanje jezika, sve do objave i analize rezultata korištenja pomoćnika. Zaposlenici FIVE-a uočili su dosta problema tek nakon što je prva verzija pomoćnika objavljena i nakon što su pravi korisnici krenuli razgovarati s pomoćnikom. Za vrijeme predavanja prošlo se kroz nekoliko iteracija pomoćnika, prikazali se podaci do kojih se došlo kroz analitike te poboljšanja koja su napravljena na temelju prikupljenih podataka.

Zahvaljujemo se profesoru dr. sc. Korneliju Rabuzinu na susretljivosti, studentima na odazivu i predstavnicima tvrtke na zanimljivoj prezentaciji. Najavili su i skorašnje prijave za četiri pozicije plaćene prakse pa ujedno pozivamo zainteresirane studente da prate njihovu web stranicu.