Zaba Future Academy je program plaćene stručne prakse namijenjene studentima matematike i informatike koji će imati priliku učiti i raditi s naprednim IT tehnologijama i najmodernijim razvojnim alatima u bankarstvu. Studenti će kroz ovaj program imati priliku okušati se i u kreiranju inovativnih rješenja kroz timski rad, a uz praktično znanje moći će sudjelovati i u edukacijama iz tehničkog, ali i drugih područja.

Program je pokrenut kako bi studentima informatike i matematike pružio vrijedno praktično iskustvo koje će im koristiti u profesionalnom razvoju. Rad s vrhunskim mentorima prikazat će im drugačiju sliku o bankarskom svijetu. Studenti će se moći usavršiti u četiri različita odjela: CRM-u (upravljanje iskustvom klijenata), ICT-u, odjelu Poslovne strategije i ZB Investu.

Predstavljanje su vodili Karlo Kovačić, Direktor Aplikativnog razvoja - ICT, Marino Kuštet - Voditelj aplikativne podrške specifičnim rješenjima u Varaždinu - ICT i Sara Plavljanin, Specijalistica za pribavljanje i pozicioniranje - HR.

Predstavljanje1

 

Kao zaposlenici ZABE, svatko je ukratko studentima prenio svoja iskustva rada na određenim pozicijama te su spomenuli sve prednosti učenja, rada i profesionalnog rasta u Zagrebačkoj banci. Dodatna je prednost da će studenti koji uđu u Zaba Future Academy dobiti potpunu pažnju, usmjerenje i pomoć mentora u njihovom radu i učenju.

Praksa je moguća u Zagrebu, Splitu i Varaždinu, a više informacija o mogućim područjima rada nađite na Zabinoj stranici. Prijave traju do 19. ožujka putem iste web stranice.

Osim praksi za studente tehničkih usmjerenja, u ZABI su otvoreni i za prijave studenata Ekonomike poduzetništva za studentske poslove i druge prilike. Kako se na FOI2 paralelno odvijao seminar kolegija Mikroekonomija, koji je vodila Marijana Bubanić, mag.oec., Sara Plavljanin iz ZABE ukratko je i njima, makar brucošima, predočila prednosti ranog ulaska na tržište rada te predstavila perspektivu poslodavca.

Predstavljanje2

 

Zahvaljujemo nastavnicima izv.prof.dr.sc. Sandru Geriću i Marijani Bubanić, mag.oec. na susretljivosti te našim suradnicima iz ZABE na dolasku i dijeljenju ovih korisnih informacija s našim studentima. Svim studentima koji se odluče za profesionalne prilike u ZABI želimo mnogo uspjeha i sreće!