Uz vođenje Degordiana i Mediatoolkita koji su zajedno nagrađeni s pet nagrada za najboljeg poslodavca, Grubišić raznim projektima doprinosi zajednici. Jedan od zadnjih je analiza prosječnih plaća developera.

Ured


Grubišićev cilj je stvoriti najbolja radna mjesta i uvjete za developere u Europi, a svo znanje i informacije koje putem stekne podijeliti sa zajednicom.  

“Zajednica mi je pružila najbolje developere na tržištu stoga joj se trudim vraćati. S ovom analizom, svaki developer moći će vidjeti kako stoji s obzirom na prosjek tržišta, ali vidjeti i realnu sliku samog tržišta”, objašnjava.

Developeri (programeri) u prosjeku zarađuju 8560 kn, no ne u svim tehnologijama jednako. S obzirom u kojim tehnologijama programiraju prosjek plaće se kreće od 7615 za PHP pa sve do 9907 za razvoj u Rubyu. Gotovo polovina ispitanih programera radi u .NET i Java tehnologiji, a za to su prosječno plaćeni oko 9000kn.

Tomislav Grubišić


Zanimljivo je da se izgubila razlika u plaćama s obzirom na rad u privatnim firmama s domaćim vlasnicima u odnosu na lokalne firme sa stranim vlasnicima pa je razlika u plaćama +/- 3-5% što je na razini statističke pogreške. 

Analizu prosječne zarade developera s obzirom na poziciju i tehnologiju u kojoj radi preuzmite na LINK.