Danas je aktualan samo jedan proizvod. Radi se o programskom rješenju za komercijalu i knjigovodstvo kojeg zovemo "4D Wand". 4D Wand trenutno koristi preko 1.280 aktivnih pravnih tijela (programsko rješenje 4D Wand se izvršava na više od 15.000 računala na kojima je instalirano više od 67.000 licenci raznih modula 4D Wanda). Više o nama i poslovima kojima se bavimo, kandidati mogu pročitati na našim Internet stranicama www.4d.hr.

Naša tvrtka uglavnom programira u Clarionu for Windows tvrtke Soft Velocity, ali kandidati ne moraju imati iskustva sa samim Clarionom.

Potrebe za Internet programiramo u C#-u. Kandidati ne moraju imati iskustva u C#-u.

Tražimo dva programera za stalni radni odnos. Programeri trebaju znati osnove programiranja, u punom smislu tog pojma.

Tražena pozicija 1: programer za Clarion.

Tražena pozicija 2: programer za C#.

Mjesto rada: Zagreb.

Vrsta zaposlenja: stalni radni odnos.

Opis posla: programiranje. Naravno, sukladno proizvodu kojeg razvijamo kandidati će redovno raditi na podršci, analizi, testiranju isprogramiranog, te na svim poslovima koji su dio našeg svakodnevnog profesionalnog djelovanja.

Uvjeti prijave na natječaj: nemamo nikakve posebne uvjete. Inzistiramo na kućnom odgoju i poznavanju programiranja. Sve ostalo što kandidati eventualno posjeduju je benefit: poznavanje engleskog ili drugih stranih jezika, vozačka dozvola kategorije B, poznavanje drugih programskih jezika, itd.

Što nudimo kandidatima: stalan posao, redovnu i za RH vrlo pristojnu plaću, striktno radno vrijeme od 08:00 do 16:00, 35 dana godišnjeg odmora, vječitu okupiranost poslom (od 08:00 do 16:00). Nudimo svašta nešto što se u RH standardno ne nudi. Kandidatima je najbolje raspitati se kod naših trenutnih radnika kakvi su uvjeti i ispunjavamo li obećano.

Način i rok prijave: kandidati trebaju poslati CV na hrvatskom jeziku na e-Mail adresu 4d@4d.hr. Roka nema. Zatvorit ćemo ovaj otvoreni natječaj za posao u trenutku kada nađemo potencijalno dobrog kandidata.

Koliko god čudno zvučalo, posebno podvlačimo da ne tražimo nikakvo iskustvo. Ako kandidat ima nekakvo iskustvo, isto je dobrodošlo. Radnike zapošljavamo za stalni radni odnos nakon 3 mjeseca (kako bi ih bolje upoznali), a učimo ih redovnom poslu 3 godine. Tek tada očekujemo samostalnost i rezultate. Na žalost, ne postoji škola koja daje edukaciju ili iskustva neophodna za svakodnevni rad u našoj tvrtki. Nije ni za očekivati da će netko znati sve što je neophodno za rad u našoj tvrtki jer uposleni će se tijekom godina i kroz programiranje upoznati s alatima koje koristimo, ali i sa: ekonomijom, pravom, raznim IT tehnologijama, etikom, sociologijom, itd. Najvažniji nam je kućni odgoj, te želja uposlenog da tvrtki vrijedi kao jedinka u kolektivu. Sve beneficije će u tom slučaju doći same od sebe.

Kao jedan interesantan podatak navest ćemo da se u našoj tvrtki radnici uglavnom nisu mijenjali u zadnjih 27 godina. Pa tako dva radnika rade od 1994., jedan radnik od 1995., jedan radnik od 1997. Od kandidata očekujemo da razmišljaju na duge staze.