Predavanje će se nastaviti na spomenuti kolegij od 10:15 i trajat će najviše sat vremena, a svi zainteresirani studenti pozvani su da se pridruže. Iz FIVE-a će doći Željko Rumenjak, Head of Technology, Hrvoje Mihajlic, Head of Public Relations i Sonja Knežević, HR Specialist.

Više o predavanju:

Tehnologije koje su se donedavno koristile samo u znanstvenim institucijama sve se više primjenjuju u praksi. Kroz ovo predavanje g. Rumenjak predstavit će pametnog pomoćnika razvijenog da bi se olakšalo zapošljavanje u više od 6000 Marriott hotela kroz Facebook Messenger platformu. Pokazat će kako je izgledao cijeli projekt: od inicijalne razrade tijeka komunikacije, preko tehničke implementacije, primjene AI platforme za razumijevanje jezika, sve do objave i analize rezultata korištenja pomoćnika. Zaposlenici FIVE-a uočili su dosta problema tek nakon što je prva verzija pomoćnika objavljena i nakon što su pravi korisnici krenuli razgovarati s pomoćnikom. Za vrijeme predavanja zato će se proći kroz nekoliko iteracija pomoćnika, prikazat će se podaci do kojih se došlo kroz analitike, i poboljšanja koja su napravljena na temelju prikupljenih podataka.

Više o predavaču Željku Rumenjaku:

Željko Rumenjak odgovoran je za odabir tehnologije i arhitekturu ključnih Five projekata. U slobodno vrijeme voli putovati, igrati društvene igre i trčati po planinama.

Bilo da ste studenti spomenutog kolegija ili ne, predavanje bi svakako moglo zaintrigirati sve studentice i studente FOI-ja koji se zanimate za tehnička područja, ali i za poslovne aspekte te projektne razrade unutar poduzeća. Osim ove aktualne teme, moći ćete čuti i nekoliko informacija o poduzeću FIVE te o njihovim trenutnim i budućim mogućnostima za studente i diplomante FOI-ja.