Posjete će započeti ujutro s poduzećem KING ICT, a poslijepodne ćemo vas voditi u HRVATSKI TELEKOM. Posjete poduzećima osmišljene su kako bi se studenti upoznali s budućim potencijalnim kolegama i kroz neformalno druženje dobili uvid u poslovni svijet koji ih tek očekuje.

Kao studentice i studenti FOI-ja, za sudjelovanje se možete prijaviti isključivo putem ove forme do petka, 16. ožujka 2018. do 11:00 sati.

Polazak iz Varaždina bit će organiziran na vrijeme, a svim prijavljenim studentima javit ćemo mailom točno vrijeme i mjesto polaska.

Plan posjete KING ICT

09:00               Dolazak studenata pred zgradu Kinga
09:00 - 09:15  Prolazak kroz prostor i pokazivanje primjera timskih radnih prostora
09:15 - 09:45  Uvodna prezentacija o King ICT-u i sektoru softverskih rješenja
09:45 - 10:15  Prezentacija o agilnom razvoju softvera i scrumu – teorija i primjena
10:15 - 10:30  Pauza
10:30 - 11:30  Prezentacija različitih uloga na projektu (svaka uloga 5-10 minuta)

  • Scrum master
  • Voditelj projekta
  • Poslovni analitičar + Product owner
  • Programer
  • Administrator baza podataka

11:30 - 12:00  Speed dating - prilika da studenti u 1:1 razgovoru pitaju što ih zanima
12:00              Ispraćaj studenata i kraj


Plan posjete HRVATSKI TELEKOM

Lokacija: 
headquarter Sky office, Roberta Frangeša Mihanovića 9

12:30 - 12:45 Snack, kava, piće
12:45 - 13:00 Upoznavanje
13:00 - 13:45 IoT / Smart City / Smart Home / Waste Management
13:45 - 14:15 Big Data & ML - Što radimo na ovu temu u telekomu?
14:15 - 14:45 ...i kako je to raditi u HT-u? Mitovi & legende & stvarnost

Lokacija: Selska

15:00 - 16:00 Razgledavanje HT Data Centra - stručno vodstvo

Više informacija o poduzećima

KING ICT je regionalni sistem integrator osnovan 1998. kao dio M SAN Grupacije, koji svojim korisnicima nudi cjelovita informatička i poslovna rješenja. Tvrtka isporučuje od usko specijaliziranih rješenja do onih koje koristi veliki broj ljudi u svakodnevnom životu. U sklopu KING ICT-a posluje i Aktivis,  specijaliziran za sustave upravljanja dokumentacijom (document management solutions) i Smart Energy zadužen za implementaciju i mjerenje energetske učinkovitosti. Sa sjedištem u Zagrebu, tvrtka ima urede u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), Beogradu (Srbija), Skoplju (Makedonija) i Prištini (Kosovo). KING ICT trenutno ima preko 350 zaposlenika. 

Hrvatski Telekom je vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj i jedina koja pruža puni spektar telekomunikacijskih usluga - usluge fiksne i mobilne telefonije, prijenosa podataka, Interneta i međunarodnih komunikacija. Organizacijska struktura Hrvatskog Telekoma dizajnirana je na način koji kompaniji omogućuje fleksibilnost i efikasnost te potpunu posvećenost korisnicima. Kompanija je organizirana u nekoliko funkcionalnih jedinica: poslovne jedinice za privatne i poslovne korisnike, funkcije podrške i upravljanja, tehničke funkcije i funkcije za korisničko iskustvo.

NAPOMENA:

Broj mjesta je ograničen, a u slučaju velikog interesa u obzir će se uzimati prijave prema redoslijedu zaprimanja. Obratite pažnju da vaše moguće nastavne obaveze ne moraju biti prepreka sudjelovanju, jer potrudit ćemo se opravdati vaše eventualne izostanke s redovne nastave.