Sveučilište u Zagrebu nastoji poticati inovativnost studenata te aktivnosti vezane za poduzetništvo. Aktivacija njihova kreativnog potencijala i razvoja ideja jedni su od bitnijih preduvjeta za stvaranje sustava temeljenoga na znanju odnosno na prepoznavanju i potpori inovativnim pojedincima te za stvaranje novih inovativnih tvrtki.

Organizacija Enterprise Hungary otvara poziv za podnošenje prijava na Prvo regionalno natjecanje sveučilišta u idejama. Cilj ove inicijative je otkrivanje sveučilišnih inovativnih ideja, poticanje osnivanja poduzetništva te podupiranje ulaska tih ideja na tržište i regionalnu suradnju na način da se studentima iz deset europskih zemalja pruži mogućnost prezentiranja i vrednovanja njihovih ideja pred investitorima i stručnim žirijem.

Stručni žiri će odabrati (putem online prijava) 16 ekipa koje će sudjelovati na dvodnevnim pripremamam u Budimpešti (od 27. do 28. travnja), nakon kojih će se za završnicu u Beču (od 24. do 25. svibnja) plasirati osam ekipa. Finalisti će od organizatora i njegovih partnera dobiti investicijsku ponudu u vrijednosti od 30 tisuća eura i sudjelovati na ljetnom Startup Campu

Pobjednička ekipa, o kojoj će odlučiti žiri internacionalnih investitora, dobit će investiciju u vrijednosti do 500 tisuća eura.

Prijave su otvorene do 31. ožujka,
 a dodatne informacije i prijavu možete pronaći na sljedećoj poveznici.