Opis predavanja

Tvrtka s 45000 zaposlenih i 18000 korisnika je napravila stratešku odluku da implementira O365. U obzir je uzeto i kako da se spoje različiti timovi širom sijeta koji trebaju komunicirati zajedno ili raditi na različitim projektima. Kao rješenje uzeta je hibridna solucija gdje su se strateški servisi poput, Exchange-a, Skype-a i SharePointa potpuno migrirali u Cloud. Korištenjem Azure Active Directorya, dobili su rješenja za najveći proj helpdesk poziv, tzv. win-win rješenje za end usere i help-desk. Tijekom prezentacije pokazati ćemo kako smo kombinacijom raznih tehnika, usluga i servisa iskoristili maksimalno benefite koje pruža O365 i zašto se korisnik odlučio upravo za to.

Agenda

18:30 - 18:45               

Uvodna riječ o radu grupe
Dražen Pomper

18:45 - 20:00

Office 365 - Enterprise implementacija
Dubravko Marak

Dubravko Marak radi u IT industriji više od 15 godina. Tijekom karijere radio je sa MS tehnologijama počevši od servera NT 4.0 pa sve do Windows server 2012 R2. Aktivan član je Microsoft zajednice u Njemačkoj i u CEE regiji. Predavao je na konferencijama WinDays, Sinergija, MS NetWork, MobilityDay, Vizija te drugim događanjima gdje se spominju Microsoft tehnologije. Na Sinergiji 12 proglašen je drugim predavačem konferencije i imao je najposjećenije predavanje. Od zahtjevnijih projekata zanimljivo je izdvojiti migraciju domenske infrastrukture sa NT 4.0 na 2K3, migraciju kompletne infrastrukture sa NT 4.0 i Exch 5.5 na server 2K3 i Exch 2K3, spajanje dvaju velikih njemačkih Telekoma. Najzahtjevniji projekt bio je izgradnja DR lokacije bazirane na Microsoft tehnologijama. Trenutno je angažiran na projektima kao enterprise ili solution arhitekt. Microsoft ga je 01.10.2012 nagradio prestižnom MVP nagradom i od tada je prima svake godine.

20:00 - 21:00

Druženje, pizza, networking

Prijava

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, molimo da se što prije prijavite na adresi pritiskom na Prijavi se na predavanje. Također vas molimo da se u slučaju nemogućnosti dolaska prijavite na portal i otkažete rezervaciju, kako bi sustav mjesto ponudio nekome drugome.

Ideje, prijedlozi, aktivno sudjelovanje u radu grupe

Osnovna ideja grupe je otvorenost, pa bismo voljeli čuti vaše ideje, prijedloge, razmisljanja kao i potencijalne nacine suradnje s grupom. Ukoliko imate ideju, zelite pomoći, sudjelovati u radu grupe organizacijski ili kao predavač, predložiti temu ili oblik druženja – javite nam se preko portala ili uživo na sastanku. Kao što i samo ime govori, ovo je korisnička grupa kojoj je cilj stvarati zajednicu i poticati međusobnu suradnju.

Microsoft Community Hrvatska

Više o predavanjima je na ovom linku:

http://www.thriveconf.com/sites/predavatelji/Pages/Predavatelji2017/DubravkoMarakANG.aspx