Predavanje će održati Stjepan Gornik, mag. ing. el. techn. inf., inženjer u tvrtki CET, koji će približiti temu interprocesne komunikacije i prezentacije GW rješenja u automobilima. Na predavanje su pozvani svi zainteresirani studenti, neovisno o pohađanju spomenutog kolegija, s početkom u 9:15.

Više o temi

Pojasnit će se na koji način efikasno napraviti komunikaciju između više procesa na računalu. Također, kako se sa strateškim modeliranjem rješenja može postići velika modularnost te kako se samim time ta rješenja mogu jednostavno testirati i kasnije ponovo upotrebljavati prema potrebi.

Ukratko o poduzeću

CET – Cutting Edge Technologies d.o.o.  je tvrtka koja se bavi razvojem komunikacijskih rješenja za autoindustriju. Tvrtka CET ekskluzivni je partner u području istraživanja i razvoja za njemačku tvrtku CETITEC GmbH. Njihova znanja pokrivaju komunikacijske protokole poput CAN, LIN, FlexRay, Ethernet te pripadna znanja u razvijanju programske podrške za rad u stvarnom vremenu.

Kako sve više i više uređaja postaje međusobno povezano javlja se potreba za efikasnom komunikacijom među njima i to predstavlja jedno područje u kojem zaposlenici CET-a vide veliki potencijal te bi htjeli to područje istražiti što je više moguće kako bi na vrijeme bili spremni odgovoriti izazovima koje njihovi klijenti iz autoindustrije zahtijevaju.