Unutar 3 sata mentori iz Ericsson Nikola Tesla vodit će simulaciju cijelog procesa izrade web aplikacije u Angularu 5 i Spring Boot tehnologijama. Osim samih programskih jezika i tehnologije, kao studenti ćete se upoznati s najnovijim alatima za izradu i verzioniranje SW te agilnom metodologijom za razvoj SW.

Cilj radionice je da se na iterativan i inkrementalan način izradi aplikacija za slanje prijave za posao, a kao sudionici podjelit ćete se u dvije gupe. Jedna grupa će biti poslovni dionici projekta i ključne osobe sa strane korisnika koji će definirati funkcionalne i nefunkcionalne zahtjeve na aplikaciju, a druga grupa će biti tim koja će izraditi samu aplikaciju.

Timovi će raditi uz pomoć i pod mentorstvom stručnjaka iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Radionicu će voditi:

  • Ozren Crnogorac – Software Developer
  • Andrija Jambrović – Software Developer
  • Tihomir Tomašević – Solution Architect
  • Ante Škarica – Software Developer

Prijave

Prijave za sudjelovanje možete ostvariti isključivo putem FOI EVENTS aplikacije do 19. ožujka u 10:00 na linku. ​​​

U slučaju da se želite prijaviti za sudjelovanje, a prijave na FOI EVENTS su popunjene, omogućit ćemo dodatna mjesta. U tom slučaju prijaviti se možete slanjem maila (obavezno s vaše @foi.hr adrese) na cpsrk@foi.hr s vašim imenom, prezimenom, godinom i smjerom studija do 20. ožujka do 10:00. Molimo da nam prijave ne šaljete mailom ukoliko još ima mjesta za prijave na FOI EVENTS aplikaciji. Svi koji će se prijavljivati naknadno, moraju imati na umu da donesu vlastita notebook računala, a tehnički zahtjev za radionicu je minimalno 8GB RAMA. U slučaju da nemate takvo računalo, bit će moguće da radite u parovima sa studentima koji će raditi na računalima.

Više o tvrtki Ericsson Nikola Tesla

Ericsson Nikola Tesla d.d. je vodeći isporučitelj komunikacijskih proizvoda i usluga u operatorskom segmentu te je isto tako isporučitelj inovativnih informacijsko-komunikacijskih rješenja vezanih uz zdravstvenu zaštitu, promet, državnu upravu, komunalne djelatnosti i multimedijsku komunikaciju. Zahvaljujući aktivnostima Centra za istraživanje i razvoj te ekspertnih centara za usluge kupcima, kompanija je vodeći hrvatski izvoznik znanja.

U kompaniji je provedena potpuna transformacija u modernu tvrtku okrenutu isključivo proizvodnji znanja. Vjerujemo u svijet u kojemu komunikacijska dostupnost predstavlja pravo svakoga čovjeka, jer razmjena poruka glasom, podacima i slikom, u bilo koje vrijeme i s bilo kojega mjesta u svijetu, poboljšava kvalitetu života ljudi te iskoristivost postojećih resursa.

Profesionalne mogućnosti za studente/diplomante

Zadnjih godina tvrtka  intenzivno zapošljava velik broj mladih stručnjaka bez radnog iskustava za koje provode kvalitetan proces uvođenja pripravnika u radne procese te brinu o njihovom razvoju i zadovoljstvu. Za sve zaposlene osmišljen je niz mjera i aktivnosti kako bi se osiguralo motivirajuće i sigurno radno mjesto poput mogućnosti daljnjeg školovanja, razvoja kompetencija, sustava nagrađivanja, visokog standarda brige za zdravlje i drugo.

Sukladno vrijednostima koje promiče korporacija, a to su profesionalnost, ustrajnost i poštovanje, Grupa njeguje kulturu učenja budući da prepoznaje znanje kao temeljnu postavku održive kompetitivne prednosti na ICT tržištu.

Više infomacija možete naći na njihovim stranicama, posebno u rubrikama edukacijski centar, ljetni kamp i zapošljavanje, kao područja najzanimljivija studentima i diplomantima.