Centar za podršku studentima i razvoj karijera

Sudjelujte na Akademiji otvorenih podataka u Puli!

 • Ljetna Akademija otvorenih podataka prilika je za umrežavanje i susret s vrhunskim stručnjacima namijenjena ambicioznim mladim ljudima koji dijele interes za IT tehnologiju i upravljanje podacima javnog sektora.

  Ljetni kamp Akademija otvorenih podataka (Open Youth Academy) okuplja mlade ljude i stručnjake iz Hrvatske, ali i cijele jugoistočne Europe te Europske unije i Sjeverne Amerike. Druga po redu akademija ove se godine održava od 28. kolovoza do 3. rujna u Puli, a središnja tema programa vezana je uz podatke lokalne samouprave, ciljeve održivog razvoja te zajedničkih projekata u regiji.  

  Sudionici kampa u šest će dana imati priliku učiti o upotrebi informacija lokalnih javnih sektora, ciljevima održivog razvoja i regionalnim projektima te družiti se i dijeliti svoje ideje s mladima sličnih interesa.

  Akademiju otvorenih podataka organizira nevladina organizacija Open Government Partnership kojoj je cilj uključiti mlade u proces demokratskih promjena te im osigurati mogućnost učenja i raspravljanja o vrijednostima otvorene vlasti. Ljetni kamp stoga teži okupljanju ambicioznih mladih ljudi koji će kroz predavanja, radionice i rasprave naučiti koristiti otvorene podatke i IT alate za opće dobro i komercijalnu upotrebu.

  Prijave za Akademiju su otvorene do 15. srpnja za kandidate u dobi između 15 i 30 godina koji dijele interes za gore navedenim temama ovogodišnjeg programa. Bit će izabrano do 30 kandidata na temelju online prijava, a u obzir će se uzeti i poštivanje regionalne i rodne ravnoteže.

  Kako je bilo na prvome ljetnom kampu prošle godine možete pogledati na službenoj stranici, a sve novosti pratite putem Facebook eventa.

  Kategorija: 
  Studenti
  Natjecanja i prilike

  Podijeli ovu objavu


  Najnovije vijesti

  Zanima vas kako prepoznati, dati primjere i usporediti osnovne vrste web sučelja prema području...
  Zanima vas kako koristiti mjerne alate za mjerenje performansi u stvarnom vremenu te kako...
  Zanima vas kako razviti, analizirati i vrednovati prediktivni model? Htjeli biste znati...

  Najnoviji natječaji

  Degordian je nezavisna agencija za digitalnu produkciju i marketing. Rad u Degordianu fokusiran je...
  Microblink trenutno proširuje prodajni tim koji se bavi projektima prodaje njihovih IT rješenja...
  Tvrtka Movilitas zapošljava backend developere i sistem administratora koji će biti dio male,...