Centar za podršku studentima i razvoj karijera

Radionica „Internet stvari: razvoj programa za sklopove“

 • Zanima vas kako koristiti mjerne alate za mjerenje performansi u stvarnom vremenu te kako napraviti jednostavni strujni krug koristeći breadboard tehniku? Htjeli biste se upoznati s osnovama elektroničkih sklopova te fizikalnim karakteristika različitih komponenti? Želite biti konkurentniji na tržištu rada? Donosimo specijaliziranu edukaciju od strane FOI nastavnika Borisa Tomaša, mag.inf. Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na edukaciji Internet stvari: razvoj programa za sklopove“. Prijavi možete pristupiti OVDJE.

  Više o radionici

  Voditelj edukacije: Boris Tomaš, mag.inf.
  Ciljani auditorij: Studenti studija informatičkog usmjerenja, preddiplomski studij 2. i 3. godina, diplomski studij: 1. i 2. godina.
  Svrha edukacije: IOT:ESD je kratka edukacija tijekom koje se studente podučava razvoju rješenja za sklopovlja bazirana na mikroprocesorima. U sklopu edukacije studenti se upoznavaju sa osnovama elektroničkih sklopova te fizikalnim karakteristika različitih komponenti. Razvoj rješenja uključuje dizajn sklopovlja i razvoj aplikacijske pozadine u C/C++. Korišten mikroprocesor i osnovno sklopovlje je bazirano na Photon Particle komponenti.  Osim razvoja aplikacija, studenti se upoznaju sa različitim vrstama senzora i aktuatora koje mogu koristiti prilikom izrade svojih projekata. Zahvaljujući IOT karakteristikama Photon Particle komponente edukacija uključuje i povezivanje i upravljanje uređajima preko Interneta.
  Nakon uspješnog svladavanja edukacije polaznici će moći: imenovati i opisati elektroničke komponente i elemente strujnog kruga; poznavati opasnosti za ljude i uređaje prilikom korištenja električne energije; koristiti mjerne alate za mjerenje performansi u stvarnom vremenu (npr. multimetar, osciloskop); napraviti jednostavni strujni krug koristeći breadboard tehniku; identificirati senzore, aktuatore i druge komponente koje se koriste u IOT rješenjima i elektroničkim uređajima (npr. mobitel, kućanski uređaji, daljinski upravljači i sl.); identificirati elemente ARM baziranog razvojnog mikro-kontrolera (npr. Arduino, ESP, Photon,…); interpretirati i razumjeti sheme i dokumentaciju mikro-kontrolera i komponenata; prikupljati i interpretirati podatke s različitih senzora (npr. temperaturni senzor, žiroskop i sl.); spojiti se, konzumirati i objaviti podatke a IOT uređaja na oblačnu infrastrukturu (cloud); imenovati i opisati osnovne koncepte i tehnike razvoja programskih proizvoda za mikro-kontrolere i sklopove; koristiti različita IOT razvojna okruženja i alate; interpretirati i koristiti ESD razvojnu dokumentaciju; razviti prototipnu IOT aplikaciju; programirati ARM baziran mikro-kontroler koristeći C/C++ razvojne alate; navesti razlike između hardvera, softvera i firmvera u kontekstu IOT tehnologija; razviti IOT rješenje i povezati ga sa postojećim poslovnim sustavima.

  Napomena: za radionice se dobivaju potvrde o uspješnom završetku s potvrdom o prikupljenim ECTS bodovima. Međutim navedeni ECTS bodovi ne pribrajaju se ECTS bodovima ostvarenim kroz redoviti studij (radionice su iz naprednih tema koje nisu pokrivene nastavnim planom i programom, pa se ne mogu pribrajati bodovima za završetak studija 180/120 ECTS)!

  Termini: 18.9. do 23.9.2017. od 09:00 do 11:00 (grupa 1) i od 11:00 do 13:00 (grupa 2) u dvorani 4 (FOI 1)

  Rok za prijavu: 11.9.2017.

  Radionica će se održati ako bude prijavljeno najmanje 10 sudionika, dok se može prijaviti maksimalno 24 sudionika. Za sudjelovanje na radionici možete ostvariti i 2 ECTS boda.

  Kategorija: 
  Studenti
  Radionice i predavanja

  Podijeli ovu objavu


  Najnovije vijesti

  Prvi inicijalni sastanak IT Pro Community Varaždin održat će se u utorak, 12. rujna 2017. u  17:30...
  Kako pokrenuti uspješan startup na najbolji mogući način?Jednostavno, prijavi se, postani jedan od...
  Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za studentske razmjene u ak. god. 2017./2018. u okviru...

  Najnoviji natječaji

  Želite fleksibilno radno vrijeme i ležernu atmosferu? Želite raditi u back-end sustavu i...
  InfoDom d.o.o. je regionalni sistem integrator i konzultantska tvrtka posvećena podršci kupcima s...
  Sedam IT je jedan od vodećih hrvatskih pružatelja informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga....