Stručnjak iz tvrtke CET, Stjepan Gornik, mag ing. el. techn. inf. održao je predavanje na temu interprocesne komunikacije i GW rješenja u automobilima.  Pojasnio je na koji način napraviti komunikaciju između više procesa na računalu i kako sa strateškim modeliranjem rješenja postići veliku modularnost i jednostavno testiranje, a u predavanju je korištena i tehnologija koju tvrtka koristi. 

cet1

CET – Cutting Edge Technologies d.o.o.  je tvrtka koja se bavi razvojem komunikacijskih rješenja za autoindustriju. Tvrtka CET ekskluzivni je partner u području istraživanja i razvoja za njemačku tvrtku CETITEC GmbH. Njihova znanja pokrivaju komunikacijske protokole poput CAN, LIN, FlexRay, Ethernet te pripadna znanja u razvijanju programske podrške za rad u stvarnom vremenu.

Kako sve više i više uređaja postaje međusobno povezano javlja se potreba za efikasnom komunikacijom među njima i to predstavlja jedno područje u kojem zaposlenici CET-a vide veliki potencijal te bi htjeli to područje istražiti što je više moguće kako bi na vrijeme bili spremni odgovoriti izazovima koje njihovi klijenti iz autoindustrije zahtijevaju.

cet2

Zahvaljujemo se profesoricama na susretljivosti, studentima na odazivu i predstavniku tvrtke na zanimljivoj prezentaciji. Svim studentima koji se odluče za profesionalne prilike u tvrtki CET želimo mnogo uspjeha i sreće.