valentina i mateo

Ove godine smo prijavili dva poslovna slučaja te je jedan od njih bio vezan za Privrednu banku Zagreb. Tema poslovnog slučaja je bila Millennials What's Up? Zadatak postavljen za navedeni poslovni slučaj je bio vezan na područje marketinga te financija i bankarstva. Konkretno se radilo o razvijanju marketinške strategije akvizicije klijenata koji su rođeni u periodu od 1980. do 2000. godine. Rješenje poslovnog slučaja smo dugo razvijali (otprilike mjesec i pol dana) te smo u rješenje ukomponirali nekoliko novih modula poslovanja orijentiranih prema navedenim osobama. Također smo implementirali određene segmente umjetne inteligencije kao i mogućnosti vezane uz podizanje financijske pismenosti. Uz navedeno razradili smo određene postupke vezane za dodatno privlačenje klijenata koji spadaju u potrebnu dobnu skupinu te smo ponudili i inovativan novi proizvod. Nakon ulaska u finale i prezentacije naših rješenja ostvarili smo sjajno treće mjesto u konkurenciji od 40 timova te smo iznimno zadovoljni s ostvarenim rezultatom.

Osim za PBZ, izradili smo rješenje i za L'Oreal koji je tražio osmišljavanje višekanalne marketinške strategije za SpotScan aplikaciju i Effaclar Duo(+) kremu. Naše rješenje smo osmišljavali nešto više od mjesec dana te smo istražili dermokozmetičko tržište, analizirali potrošače i konkurenciju i  razvili marketinšku strategiju koja obuhvaća aktivnosti na digitalnim medijima, aktivnosti na prodajnom mjestu usmjerene kupcu i aktivnosti usmjerene zdravstvenim stručnjacima. Nakon mjesec dana čekanja rezultata smo saznali da smo ušli u top 10 i da imamo priliku prezentirati naše rješenje pred stručnim žirijem L'Oreala. Obzirom na konkurenciju od 40 timova, zadovoljni smo ulaskom u top 10 i drago nam je što je naše posljednje case study natjecanje ovako uspješno završilo.

Ovim putem se želimo najviše zahvaliti mentorici Ivani Đunđek Kokotec zbog puno uloženog vremena, bezrezervne pomoći i velike podrške tijekom trajanja natjecanja. Posebnu zahvalu želimo uputiti i Katarini Pažur Aničić zbog stručnih savjeta vezanih uz predložene aplikacije za rješenja slučaja i povratnih informacija o izrađenim rješenjima. Veliko hvala i profesoru Borisu Tomašu zbog savjeta za inovativan tehnološki proizvod za PBZ i profesoru Zlatku Stapiću na detaljnoj razradi procesa izrade predloženih aplikacija.

valentina i mateo 2valentina i mateo loreal