Studentice Valentina Kolačko i Iva Komes su odabrale slučaj ZABE pod nazivom Mobility Concept – Imaš li recept? Problem koji je ZABA stavila pred njih je bio razrada koncepta leasinga koji će predstavljali inovativno rješenje za potrebe budućih klijenata s naglaskom na fizičke osobe. 

Prvi put tijekom tri godine studija smo se odvažile prijaviti na natjecanje i definitivno nismo požalile. Ovakvo natjecanje je idealna prilika za pokazivanje stečenih znanja tijekom dosadašnjeg obrazovanja. Izrada rješenja je zahtijevala dubinsko istraživanje i analizu dostupnih podataka te je samim time bilo i zanimljivije od pisanja seminarskog rada koji se u najvećoj mjeri bazira na prepričavanju teorije. Ovdje smo ipak izrađivale nešto što će poslužiti u stvarnosti. Rješenje smo dorađivale skoro do zadnjeg trenutka jer smo željele da bude stvarno odlično napravljeno – i to se isplatilo. Dana 8.5.2018. smo saznale kako ulazimo u finale te da trebamo za tjedan dana prezentirati pred upravom UniCredit Leasing Croatia. Možemo reći kako je ova prezentacija bila nešto drugačija (a i vladala je puno veća nervoza) nego prezentacija na faksu jer su u žiriju bili stručnjaci iz područja financija, a i sam predsjednik Uprave. 

Slika

Tjedan dana nakon održane prezentacije je bila svečana ceremonija i proglašenje pobjednika u Gavelli koju je vodila Iva Šulentić. 

Nakon tjedan dana iščekivanja je uslijedio najnapetiji trenutak cijelog procesa natjecanja – proglašenje pobjednika. Stručni žiri nam je dodijelio treće mjesto kojim smo itekako zadovoljne. Na samoj ceremoniji smo dobile povratnu informaciju stručnog žirija koja nam puno znači jer znamo na čemu trebamo poraditi za sljedeću godinu. Osim novčane nagrade, dobile smo i dodatne poklone od ZABE te vrijedne kontakte i iskustvo. Ovim putem bismo se željele zahvaliti mentorici Ivani Đunđek Kokotec na pomoći i velikoj potpori tijekom natjecanja te CPSRK-u na financiranju troškova. 

Mi čestitamo studenticama i želimo im još mnogo uspjeha u daljnjim ambicijama!