Posjeta je započela odlaskom na Dan otvorenih vrata tvrtke APIS IT. Zaposlenici su prezentirali studentima razvoj tvrtke kroz povijest, odjele i projekte kojima se tvrtka bavi te prilike za zaposlenje ili prakse koje nude. Prezentirana je mobilna aplikacija prostornih podataka tvrtke pod nazivom mZIPP, a na kraju posjete studenti su uz stručno vodstvo razgledali i Data Centar tvrtke te nadzornu sobu gdje su mogli vidjeti koliko faktora je uključeno prilikom osiguranja stabilnosti rada sustava.

Više o poduzeću APIS IT

APIS IT, Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama, pruža strateške, stručne i provedbene usluge javnom sektoru Republike Hrvatske u planiranju, razvoju, podršci i održavanju poslovno-informacijskih sustava po principima umrežene i korisnički usmjerene uprave.

Tijekom niza godina stručnjaci iz APIS IT-ja razvili su vrlo sadržajne i kompleksne informatičke sustave za podršku Poreznoj i Carinskoj upravi Ministarstva financija RH te upravi Grada Zagreba. Također, poduzeće nudi svojim korisnicima izradu aplikativnih rješenja uvažavajući njihove specifične poslovne potrebe.

apis1

Dojmovi

Vrlo dojmljivo i poučno. Ljubazni i pristupačni zaposlenici potakli su interes za postati budući član APIS IT organizacije. Odličan poklon!

Super ljubazni djelatnici, velika tvrtka te veliko iznenađenje što imaju svoj Data Centar.

Super raspoloženi zaposlenici i odlična atmosfera. Hvala!

Posjeta poduzećima nastavila se odlaskom do tvrtke Computer Systems. Raspoloženi zaposlenici tvrtke ugostili su studente i u neformalnoj atmosferi uz kavu i grickalice predstavili tvrtku, zaposlenike i projekte na kojima rade. Predstavljen je razvoj tvrtke kroz godine i rad na IPTV sustavima. Nastavno na IPTV sustave predstavljeno je vlastito OTT rješenje pod nazivom AVIION. Radi se o sustavu distribucije multimedijskih sadržaja, na zahtjev ili uživo, na platformama poput pametnih telefona, tableta, smart-TV uređaja ili računala.

Više o poduzeću Computer Systems

CS Computer Systems već 29 godina pruža integrirane informacijske usluge kojima pokriva sve segmente informacijskih, sistemskih i komunikacijskih tehnologija. Poduzeće analizira potrebe naših klijenata te projektira, održava i nadograđuje informacijska rješenja koja im pomažu pri stvaranju konkurentnih poslovnih prednosti.

U osmišljavanju rješenja osim na vlastite snage oslanjaju se na tehnologije vrhunskih svjetskih brendova u ICT industriji. Direktne poslovne i partnerske veze imaju gotovo sa svim svjetskim proizvođačima informatičkih tehnologija, s pojedinim vendorima i dulje od dva desetljeća. CS Computer Systems je organiziran tako da u svakom trenutku može optimalno reagirati na zahtjeve svojih klijenata koristeći pritom ogromno iskustvo, znanje i obučenost zaposlenika kao i prednosti koje nosi visoko sofisticirana tehnologija.

cs1

Dojmovi

Jako zanimljivi projekti, super što otvaraju mogućnosti za studente u Varaždinu.

Vrlo opuštena atmosfera i otvorena komunikacija djelatnika.

Zanimljivo predstavljen AVIION, ali šteta što nismo imali mogućnost uvida u radno okruženje zbog sigurnosnih propisa.

U ime CPSRK-a i zadovoljnih studenata zahvaljujemo tvrtkama APIS IT i Computer Systems na gostoprimstvu, poklonima i ugodnom druženju!