Program se po prvi put provodi na Sveučilištu u Zagrebu, u okviru EIT HEALTH projekta Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, a domaćin je Zagrebački inovacijski centar – ZICER. 

Ovogodišnji Innovation days provode se u periodu između 10. listopada i 16. studenog 2019. godine na 31 EIT HEALTH partnerskoj lokaciji u Europi, između ostalih na Sveučilištu u Oxfordu, Imperial College London, Sveučilište Sorbonne i drugim prestižnim europskim sveučilištima.

Iako formatom sličniji hackathonu, program prije svega ima edukativan karakter, s ciljem da se studente potakne na poduzetnički način razmišljanja i upozna s inovacijskom metodologijom primjenom design thinking pristupa. Studentski timovi će razvijati inovativna rješenja za probleme u okviru EIT HEALTH teme  „Bringing Care Home – Izazovi aktivnog i zdravog starenje od mladosti do duboke starosti!“ uz pomoć mentora iz Lean Startup Hrvatska i stručnjaka iz Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i IoT & Digital Health područja tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d.

Studentska rješenja će ocjenjivati stručni žiri i pobjednički tim nagraditi sudjelovanjem na Winners Event u Parizu, gdje će se susresti studenti svih sudjelujućih i-Days sveučilišta u prilici za dobivanjem podrške za daljnji razvoj njihovih ideja te uključivanju u EIT Health mrežu.

Rok za prijavu je do 04.11.2019. u 16:00 sati.

Prijavi se!
 

http://cirtt.unizg.hr

Kontakt za više informacija:
Dr. sc. Vlatka Petrović
Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu
vlatka.petrovic@unizg.hr