55

Poduzeća

33

Predavanja

13

Radionica

 

Pod organizacijskom palicom Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI, sedmi po redu Tjedan karijera studentima nudi brojne sadržaje – pozvana predavanja, stručne radionice i više izdvojenih karijernih događanja od ponedjeljka do četvrtka te bogat program i brojne prilike za umrežavanje na glavnom danu kao što su pitchevi i štandiranje poslodavaca. Tjedan karijera u pozadini nudi i mobilnu aplikaciju za poslodavce i studente koja donosi brojne nove funkcionalnosti, a realizirana je od strane tima FOI studenata, dizajnera i developera. Studentima smo pripremili čak 50 vrijednih nagrada u sklopu nagradne igre Tjedna karijera (ukupni fond 15.000kn!), a poslodavcima četiri kategorije posebnih priznanja za koje će glasovati studenti. Nismo ostali dužni ni za pravi (studentski) party, pa se tako i Brucošijada (u organizaciji Studentskog zbora FOI) namjerno smjestila na sam kraj programa glavnog dana Tjedna karijera. Pozvani su svi, ne samo brucoši!
 
Dragi naši studenti i studentice, pozivamo vas da se odazovete u što većem broju na korisne sadržaje koje za vas pripremaju predstavnici čak više od 50 tvrtki! Kako bismo vam olakšali sudjelovanje na Tjednu karijera, dio pozvanih predavanja održati će se u okviru redovne nastave, no slobodni ste doći na sva ostala predavanja bez ikakve prijave. Za vaše sudjelovanje na radionicama potrudit ćemo se opravdati vaš (eventualni) izostanak s nastave. Napominjemo da je za sudjelovanje na radionicama obavezna prijava putem linkova na FOI events sustav dostupnih u sklopu programa na ovoj stranici.
 
Nadamo se da se i ove godine vidimo u velikom broju na najboljem karijernom druženju u Varaždinu i okolici! :)

PROGRAM

 

Naučite od profesionalaca kako ispravno uputiti i primiti primjedbu na pogramski kod. Najbolji način održavanja kvalitete programskog koda su međusobne recenzije unutar tima (eng. Pull requests). Međutim, ukoliko se ne obavljaju ispravno mogu načiniti više štete neko koristi. S nekoliko jednostavnih smjernica izbjegnite neugodne situacije i prepirke unutar tima.

Uvod u problematiku rada s velikim količinama podataka i njihovom obradom. Kroz programsko rješenje temeljeno na Hortonworks Data Platform (HDP) distribuciji Apache Hadoopa opisat ćemo event-driven arhitekturu IT sustava i alate poput Apache Spark, Apache Kafka, HDFS, Parquet te načine na koje se isti koriste za obradu i prezentaciju podataka te strojno učenje.

Cilj ovog predavanja je na primjeru jednog projekta prikazati kako je multidisciplinarni pristup neophodan za rješavanje poslovnih zadataka. Usklađivanje s MSFI 9 standardom je za organizacije zahtijevao znatno više od računovodstvenih znanja. Za potpuno razumijevanje tematike i implementaciju rješenja potrebno je baratati i s matematičkim (statističkim) znanjem i IT znanjem. Na ovaj način se nadamo prikazati što sve može biti potrebno da se rješavaju poslovni zadaci i kako razumijevanje više područja doprinosi kvaliteti i brzini obavljanja posla.

Saznajte na stvarnom primjeru kako se radi digitalni marketing za Replay od faze planiranja i provođenja do analize rezultata. Pričati će se o tome koji su to važni elementi webshopa, kako se bolje pozicionirati na Google-u, kako napraviti uspješan facebook oglas, AdWords kampanju ili newsletter te kako sve to izmjeriti kroz Google Analytics.

Upoznajte osnove tzv. Aktorskih sustava – tehnologije koju, između ostalih koriste tvrtke poput PayPal-a, Amazona, Intela i Walmarta za implementaciju modernih usluga i proizvoda koji su do nedavno bili tehnički neizvedivi. Jeste li se ikad zapitali kako se grade sustavi koji su u stanju obraditi milijune zahtjeva u sekundi? Na ovom predavanju dobit ćete informacije iz prve ruke, popraćeno pravim primjerom implementacije jedne od najmodernijih bankarskih usluga u Europi.

Iz prve ruke ćete čuti o sustavu naplate koji je jedinstven na hrvatskom tržištu, a rijetke su kompanije koje imaju nešto slično u svijetu. Imat ćete priliku dobiti dojam kako je tekao razvoj i implementacija projekta, s kojim su se izazovima timovi susretali prilikom rada, te koju su projektnu metodologiju koristili. Dobiti će uvid kako izgleda rad na projektu jednog interdisciplinarnog tima te na koji način analizom i obradom velike količine podataka kreirati proizvod u skladu s očekivanjima korisnika. Vidjet će kako je nastao pametan sustav koji omogućuje osoban, bihevioralan pristup korisniku u cilju poboljšanja naplate potraživanja i ukupnog korisničkog iskustva, usmjeren digitalnoj transformaciji. Sustav su u potpunosti osmislili i implementirali stručnjaci HT-a, njih 20 iz raznih poslovnih područja, u suradnji sa vendorom.

Korisnici mobilnih uređaja preuzeli su primat nad desktop korisnicima pa je za većinu web stranica važna 'mobile first' strategija. Kada odabrati responzivni dizajn, a kada poseban mobilni site? Čemu služi i kako se koristi Google AMP i Facebook Instant articles? Kako pripremiti API za mobilnu aplikaciju? Koje su prednosti native mobilnih aplikacija i da li možemo iskoristiti znanje web tehnologija da si skratimo muke s hibridnim aplikacijama? Kako uopće pripremiti sadržaj koji će se prikazivati na različitim platformama u različitim formatima?

Ne teoretiziramo. Na sva ova pitanja imamo konkretne odgovore i primjere sa 24sata.hr, vecernji.hr i specijaliziranih portala.

Web shop nije igračka niti vizit karta nego vrlo ozbiljan posao za koji se treba ozbiljno i pripremiti. Koji su najnoviji trendovi u ovom području? S kojim izazovima se suočavaju vlasnici i uprave globalnih i domaćih kompanija koje korištenjem e-commercea dižu svoju konkurentnost u sve oštrijoj tržišnoj utakmici? Milutin Zrnić, voditelj sektora za e-commerce u Perpetuumu, u predavanju će se osvrnuti na praktična iskustva iz konkretnih projekata kompanije, kao i na istraživanja Perpetuuma te globalnih analitičkih kompanija.

Kvalitetan dizajn je od presudne važnosti za brzi razvoj i dugoročnu održivost softverskih rješenja. U ovom predavanju ćemo Vam predstaviti kako načela i prakse kao što su SOLID, Test Driven Design, refaktoriranje i inspekcije koda doprinose kvaliteti i osiguravaju funkcionalnost backend servisa i aplikacija Zagrebačke banke temeljenih na Groovy, Java i Spring Boot tehnologijama.

Kako vidimo budućnost, objasniti funkcionalnosti SEND2pay, što donosi PSD2.

Kroz ovo kratko predavanje upoznati ćete se s procesom prodaje, ugovaranja, vođenja, razvoja, testiranja i brige o složenijem eCommerce projektu. Kroz primjere iz prakse saznati ćete tko su sve sudionici razvoja takvog projekta, kako izgledaju procesi te prepoznajete li neku od uloga na projektu kao zanimljivu za Vas i budući razvoj Vaše karijere.

Opis predavanja: Kroz predavanje stručnjaka iz Mediatoolkita upoznat ćete razvojne procese i priče koje su dovele jednu tvrtku od jedne ideje, nula ljudi i nula klijenata do razvijenog software proizvoda, 20 zaposlenih i prvih 100 klijenata.
Kako su iz anonimnosti hrvatske software industrije došli do faze da imaju klijente u 65 zemalja svijeta?
Koliko su puta radili pivot svog temeljnog proizvoda?
Kako su se pozicionirali na međunarodnom tržištu?
Koji su najveći failovi tijekom postojanja kompanije?
Kako možete primijeniti njihova iskustva za svoju poslovnu priču/karijeru?

Svrha Design thinkinga je naučiti kako svakom problemu/izazovu pristupiti poput kreativca. Design thinking potiče na drugačije razmišljanje te daje smjernice za pronalaženje inovativnih rješenja. Cilj radionice je upoznati studente sa Design thinking okvirom kroz izradu prototipa za predmetni zadatak. Nakon uvodnog predstavljanja Design thinking procesa uz pomoć mentora studenti će pristupiti rješavanju predmetnog zadatka s ciljem izrade prototipa koji će zadovoljiti potrebe korisnika.


Polaznici će naučiti što je to SCRUM u teoriji te u praksi isprobati kako je to biti dio SCRUM tima u razvoju proizvoda. Upoznati će se sa metodologijom brze iteracije, kontinuiranog feedbacka te efikasnih i samoorganizirajućih timova. Prođite s nama Planning, Sprint i Retrospective u samo 90 minuta.


Pripremite se za Tjedan karijera i za umrežavanje s poslodavcima na vrijeme! Ova radionica će vam olakšati predstavljanje budućim poslodavcima putem različitih medija – pisanje životopisa, predstavljanje na intervjuu te putem društvenih mreža. Saznat ćete najčešće pogreške koje kandidati, naročito oni koji tek stupaju na tržište rada, rade prilikom predstavljanja poslodavcima te kako se izdvojiti u odnosu na druge kandidate. Dobit ćete i praktične savjete te realne primjere s tržišta rada od stručnjaka koji se bave upravo selekcijom kandidata za različita radna mjesta.


Iz kuta nekog tko je radio u velikim i malim sustavima, kao zaposlenik i kao freelancer, u IT i ne-IT tvrkama, Valent će nam ispričati o svojim prvim radnim iskustvima. Kroz primjer projekta u Ekobitu i svoje učenje njemu dotad skroz nepoznate tehnologije, moći ćete čuti tips and tricks kako biti bačen u vatru i ostati živ.

Želiš saznati što se skriva u pozadini elektroničkog plaćanja? Otkrit ćemo vam razvoj e-računa u Hrvatskoj te prikazati poslovnu stranu, arhitekturu i tehnologije ovakvog sustava.

Na globalnom tržištu gdje je dolazi do komoditizacije proizvoda, vodeće organizacije se diferenciraju putem izvrsnosti u Customer Experience-u (CX). Da bismo unaprijedili CX, koristimo CX Journey Mapping, koji je primjena design thinking-a prema metodologiji škole Stanford University D-School. Idemo zajedno upoznati osnovne koncepte te način strukturiranog razmišljanja kojeg koristimo za uspješan CX Journey Mapping.

Što znači razvijati aplikacije za najveći muzej na svijetu koji se tek gradi? Koji su to problemi koji cijeli projekt mogu dovesti u pitanje i kakav stav je potreban za dovršiti ovakav projekt do kraja? Na predavanju ćemo s vama podijeliti kako je tekao proces dobivanja projekta, planiranja i razvoja te na kraju i odlaska u Kuwait i instalacija aplikacija. Dotaknut ćemo se konkretnih situacija, alata i tehnologija, inovacija koje smo razvili za projekt i što, na kraju dana, možemo iz svega toga naučiti i primijeniti.

Revealing roles and responsibilities of Information Security professional  in a dynamic card and mobile payment  environment. Overview of processes, technologies and activities from the information security perspective.

Na ovoj radionici proći ćemo kroz tri mini modula. U prvom modulu, empirijska kontrola procesa, polaznicima će se kroz praktičnu vježbu pokazati kako process proizvodnje većeg broja jedinstvenih proizvoda najbolje funkcionira ako ga se modificira i kontrolira na temelju znanja stvorenog kroz sam čin proizvodnje. Jedinstveni proizvod može biti bilo što, no u svijetu proizvodnje softvera to su najčešće nove značajke (feature). U drugom modulu polaznici će proći kroz kratki pregled Scrum-a i kroz razloge zašto Scrum može funkcionirati samo ako se oslanja na empirijsku kontrolu procesa. Do trećeg modula polaznici će naučiti da je osnova svakog Scrum tima njegovo kvalitetno funkcioniranje. Tada ćemo zajedno kroz praktičnu vježbu vidjeti kroz koje faze razvoja tim prolazi na putu do visokih performansi i što se sve na tom putu može desiti.


Preko 90 posto korisnika bankovnih usluga želi koristiti digitalne servise, koji su do sada bili građeni na glomaznim sustavima koje je bilo teško ažurirati. Raiffeisen banka će vam na praktičnom primjeru stvaranja potpuno nove infrastrukture temeljene na mikroservisima pokazati kako banka može biti ozbiljan digitalni inovator.


Pojasnit će se na koji način efikasno napraviti komunikaciju između više procesa na računalu. Također, kako se sa strateškim modeliranjem rješenja može postići velika modularnost te kako se samim time ta rješenja mogu jednostavno testirati i kasnije ponovo upotrebljavati prema potrebi.


Single page web aplikacije su svakodnevno sve više prisutne, a Angular je jedan od najčešće korištenih frameworka koji omogućavaju razvoj SPA. Na radionici će biti prikazano korištenje Kendo UI Builder alata koji omogućava učinkovit razvoj Angular web aplikacija, konzumiranje REST servisa i još neke korisne trikove u razvoju.


We’re talking about Rich Communication Services, or RCS in short. It’s considered to be the protocol that will supersede SMS as the default texting app.
Despite its slow start nearly a decade ago, this year RCS is gaining steam, thanks to Google working on its implementation with mobile carriers worldwide. The result is Chat, a protocol based on RCS Universal Profile.
We’re proud to say that NTH is the official, early access partner of the Google Jibe RCS platform, which will be fully explained and demonstrated here.


Rješavanje problema vezanih za napredna 'smart home' rješenja. U timovima je potrebno osmisliti dohvaćanje i prikazivanje podataka u realnom vremenu sa postavljenih senzora u prostoriji gdje se odvija radionica uz pomoć najnovijih tehologija.


Saznajte više o pozitivnim utjecajima na osobni i profesionalni razvoj te više o raznim prilikama i mogućnostima koje su ostvarili studenti nastavno na aktivna članstva u studentskim udrugama. Inspirirajte se za proaktivan pristup vlastitom karijernom razvoju, možda baš kroz aktiviranje u studentskim udrugama - Studentski zbor, St@k, AIESEC i A3Boot.


Zadnji ispiti su tu. Što sad? Što te čeka na prvom poslu? Jesu li tvoje prve profesionalne odluke vazne i kako će utjecati na tvoj daljnji razvoj karijere? Tips&tricks osobe koja je sve to uspješno prošla.

1) Informacijska sigurnost u INA Grupi
Opis pristupa informacijskoj sigurnosti i implementiranih tehničkih mjera zaštite informacijskog sustava INA Grupe.
2) Projekt E-račun- Projekt obuhvaća razvoj razmjene (slanje i zaprimanje) elektroničkih računa s partnerima Ine te automatizaciju poslovnih procesa temeljenu na strukturiranim podacima u digitalnom obliku.
3) Projekt RPA (Robotic Process Automation)- Projekt obuhvaća implementaciju softverskih robota, koji zaposlenicima računovodstveno-porezne tvrtke kćeri TRS d.o.o. uvelike pomaže u obavljanju ponavljajućih jednostavnih zadataka s velikim količinama podataka (ručno unošenje u sustav, kopiranje podataka, itd.)

PHP kao jezik ima šarenu povijest, tinejdžerske dane u kojima je radio gluposti na koje danas gledamo sa sramom i nelagodom i zbog kojih i dan danas ima donekle klimavu reputaciju među “ozbiljnim developerima”. Primarna tema ovog predavanja jest da su ti dani daleko iza nas i da je moderni PHP od svoje verzije 7 ozbiljan i zreo jezik koji se nema sramiti apsolutno ničega i koji je odličan izbor za razvoj web sustava, bez obzira na njihovu veličinu i kompleksnost. Predavanje će se dotaknuti užasa “starog” PHP-a, glavnih poboljšanja koje su donijele novije verzije, te razvojnog ekosustava pogonjenog Symfony4 frameworkom i ostalim alatima nužnima za moderni web development.

Mobilne aplikacije neizostavne su u svakodnevnom životu jer nam štede vrijeme i olakšavaju pristup raznim uslugama. Bankarenje se preselilo iz poslovnica na dlanove milijuna korinika, a da bi tamo ostalo potrebno je osigurati intuitivno (UX/UI), pouzdano i beskompromisno sigurno rješenje. U Assecu se razni timovi brinu da upravo ti aspekti rješenja budu implementirani na najvišoj razini. Provest ćemo vas kroz cijeli proces razvoja rješenja, od ideje, razrade poslovnih zahtjeva, razvoja, koristeći najbolje prakse i alate, do testiranja i distribucije krajnjim korisnicima. Na kraju, vidjet ćete kako možete već stečena znanja s fakulteta praktično primijeniti i unaprijediti stvarajući aplikacije za najveće klijente u fintech industriji u regiji.

Kako izgleda život konzultanta u Poslovnoj inteligenciji, s kakvim izazovima se susrećemo i kako ispunjavamo dan?
Dođi i saznaj kako Poslovna inteligencija razvija projekte, kroz koje procese i zadatke jedan konzultant prolazi i koji je krajnji rezultat.

Na ovom predavanju govorimo o izazovima izrade sustava za naplatu parkiranja i mobilne aplikacije ZgPark koji je radila skupina od više ugovornih subjekata. Pričat ćemo o problemima na koje smo nailazili i rješenjima koja smo iznašli tijekom izrade projekta. Rad na integraciji više različitih sustava je uvijek zahtjevan i iziskuje više planiranja procesa, agilni razvoj, sažetu i smislenu komunikaciju odgovornih osoba te brzo reagiranje na uočene probleme.
Korištene tehnologije za komunikaciju među sustavima su REST, SOAP, JSON, XML.

Cilj predavanja je da studenti dobiju jasnu sliku kako izgleda rad u poslvnom okruženju, u poslovnoj inteligenciji. Predavanje će se sastojati od teorijskog dijela, gdje će se napraviti uvod u osnovne pojmove poslovne inteligencije i skladištenja podataka. Opisat će se koje se metodologije i alati koriste u radu s klijentima i kako izgledaju radni zadaci u stvarnom poslovnom svijetu.
U drugom dijelu predavanja, koji se sastoji od "live demo-a", pokazat će se studentima prethodno spomenuti alati za poslovnu inteligenciju, točnije, alati u sklopu IBM Cognos Analytics arhitekture gotovi izvještaji, OLAP kocke), njihova funkcionalnost i mogućnosti te kako izgledaju gotovi.
Na kraju predavanja, poticat će se pitanja i diskusija  o prezentiranom materijalu.


Izrada projekata financiranih iz EU fondova iznimno je zahtjevan i kompleksan proces. Studentima će tokom radionice biti dan kratak pregled načina financiranja projektnih ideja, faze projektnog ciklusa te savjeti kako napisati uspješnu projektnu prijavu i realizirati potencijalne ideje.


During this workshop we will be implementing a predictive model using Azure ML Studio, a collaborative, drag-and-drop tool you can use to build, test, and deploy predictive analytics solutions on your data.  This will be a guided hands-on workshop of how to use machine learning to solve a real world business problem with a publically available dataset.


Postoji jedna stvar koje se svi developeri boje - legacy kod.
Što napraviti kad otvorite projekt, klasu ili file star nekoliko godina, obrišete prašinu sa njega, a unutra vas dočeka kaos? Od kuda krenuti rezati? Kako biti siguran da je naš novi kod jednak starome?
Tijekom ove radionice proći ćemo kroz proces refaktoriranja i pritom se upoznati s raznim konceptima - testing, golden master rule, separation of concerns, dependency injection te mnogi drugi koji se svakodnevno koriste u svijetu software developmenta.


Interesira te kako su se studenti FOI-ja snašli nakon završetka studija? Pitaš se koji karijerni put odabrati? Bojiš se prepreka na koje ćeš naići tijekom karijere?

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na AMAC-FOI kavi i saznaju kako su iskusni alumniji Fakulteta riješili sve prepreke tijekom izgradnje svoje uspješne karijere i što bi voljeli da su znali prilikom biranja prvih poslova.


Većina korisnika interneta kupuje online i u hrvatskoj je sve veći rast eCommerce poslovanja. Vjerojatno ste se svi susreli s mnogobrojnim zanimljivim situacijama prilikom online kupovine. Jeste li se ikada pitali kako to izgleda s druge strane pozornice i s kojim sve izazovima se susreću developeri koji izrađuju online trgovine?
Na predavanju ćemo predstaviti proces izrade online trgovine te prikazati zanimljive primjere ovog poslovanja.

Predstavljanje projekata:
WE GROW – poticanje žena da prijavljuju svoje inovativne poduzetničke ideje na SME Instrument kroz organizaciju edukacija i tehničke pomoći u pripremi projekata
BE SHARED – projekt poticanja ekonomije dijeljenja
Women in Business – projekt poticanja mladih žena da uđu u poduzetništvo kroz kreiranje interaktivnih radionica i seminara temeljem stvarnih potreba
WE DIGITAL – edukacije o digitalizaciji poslovanja namijenjen prvenstveno ženama
EEN – SSBI-CRO – Europska poduzetnička mreža – kako iskoristiti sve potencijale EU tržišta za prodaju i za razvoj novih proizvoda i usluga
ITTA – Erasmus+ projekt čiji je cilj razviti specifičan program obrazovanja za poduzetništvo u zemljama EU

Izazovi postavljanja arhitekture u okruženju u kojem u inicijalnoj fazi nisu sasvim definirani proizvodi i njihove funkcionalnosti, izvori podataka, njihova struktura i modeli.
Kako smo doskočili svim barijerama pri izradi digitalnog ekosustava u okruženju sa kompleksnim poslovnim procesima? Kako smo pri tome pomirili cutting edge tehnologije i legacy sustave?

PricewaterhouseCoopers (PwC) je najveća globalno integrirana mreža za intelektualne usluge na svijetu koja pruža puni spektar usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja, procjena vrijednosti, transakcijskih usluga, kriznog upravljanja, poboljšanja učinkovitosti, poreznih i pravnih usluga i usluga s područja upravljanja ljudskim resursima, skrojenih prema potrebama pojedinih djelatnosti i industrija.

Koliko ste puta vidjeli model podataka koji savršeno točno prenosi podatke iz operativnih sustava, ali se u modelu nitko ne snalazi? Vjerujemo da uspješna prezentacija može pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva – bilo da se radi o donošenju poslovnih odluka temeljenih na podacima, ili da se radi o jasnom i nedvojbenom prezentiranju podataka. Power BI kao informatičko rješenje osmišljeno je kako bi naprednim poslovnim korisnicima omogućilo lakšu komunikaciju poslovnih poruka temeljenih na dostupnim podacima. Na predavanju će biti prezentiran način transformacije izvještaja temeljenih na Excel datotekama u Power BI izvještaje i nadzorne ploče, te poslovne koristi koje tvrtke iz istog mogu ostvariti.

Uvođenje PaaS/OpenShift platforme. Izazovi prijašnje arhitekture i prelazak na novu arhitekturu. Agilna metodologija razvoja, visoka dostupnost pojedinih komponenenata te skaliranje mikroservisa. Iskustvo u integraciji Paas platforme s različitim komponentama.

Rimac Automobili company and its R&D will be presented. The presentation introduces recent progress in AI and then focus on the particular work done on racing and autonomy and at Rimac Automobili. The different areas where AI is involved in racing, the current status and challenges will be discussed. A significant part of the challenge is the software implementation including the AI and particularly deep learning inference, therefore, the need of direct GPU implementation will be discussed. These are safety-critical real-time systems and have impact on software development that will also be discussed.

Enterprise software je u današnje doba neizostavan dio naših života, a da često nismo toga ni svjesni. Projekti implementacije velikih informacijskih (enterprise) sustava zahtijevaju razna tehnička i poslovna znanja kojima radimo na digitalnoj transformaciji naše okoline i bez kojih naši ugodni, moderni životi ne bi bili toliko bezbrižni. U IGEI I IN2 Grupi radimo na mnogim projektima iz različitih područja kao što su: pravosuđe, katastar, zaštita okoliša, nekretnine, infrastruktura, zdravstvo, financije, telekomunikacije, itd. Dođi i saznaj kako uspješno implementirati veliki izazovni projekt uz zadržavanje klijenta sretnim.

Što to znači biti partner Crestronu, multi-milijarderskoj tvrtki za opremanje pametnih kuća poznatih svjetskih faca, ukljucujuci i Marka Zuckerberga? Na ovom predavanju saznat ćete na koji način Five pomaže Crestronu ostvariti besprijekorno korisničko iskustvo, kako se development timovi iz SAD-a, Hrvatske i Indije sinkroniziraju, kako projekt živi i mijenja se tijekom vremena, te što raditi kad morate napraviti veliku promjenu pred sam rok isporuke.

Internet Stvari je veza u svakom smislu te riječi. Govoriti o Internetu Stvari, a ne spominjati postojeće načine povezivanja je kao da govorimo o površini bez propitkivanja važnosti koju ta revolucija donosi. Kakva budućnost nas očekuje ako uzmemo u obzir povezanost? Koje mogućnosti pružaju trenutne tehnologije? Što možemo očekivati od 5G, NB-IoT ili satelitske komunikacije? Saznajte više na Mobilisis predavanju.

In this 2 hours long workshop we will go through the basics of content marketing and show that marketing on the Internet can be more than clickbaits. Participants will be guided through the processes of target audience research and analysis, defining target persona and coming up with content ideas for defined target persona. The workshop closure will include an example of end results from a real-world campaign.
The necessary knowledge background:
Students have to have basic computer literacy and excellent English language skills both in speaking and writing. Some knowledge or experience in SEO, marketing and social media is welcome but not necessary.
Target attendees:
Students in their 3rd-5th year, in marketing, business and/or social studies.


U ovo vrijeme se dolazak i registracija odnose na uzvanike koji bi se kratko predstavili na otvorenju (predstavnik ministarstva znanosti i obrazovanja i predstavnici Sveučilišta), na ostale uzvanike s prijateljskih fakulteta te na voditelje glavnog predavanja. Poslodavci koji dolaze tek na pitcheve, ili tek na štandiranje, moći će doći prema tome rasporedu (pola sata prije početka pitcha/štandiranja). Info pult će biti na raspolaganju tijekom cijelog programa petka, i dijelit će se akreditacije za one poslodavce koji ih do tada nisu dobili (ako nisu sudjelovali s predavanjem/radionicom od ponedjeljka do četvrtka). 

Pozdravni govor održat će dekan Fakulteta, prof.dr.sc. Neven Vrček i/ili članovi Uprave Fakulteta. Kratko će se obratiti i predstavnik ministarstva znanosti i obrazovanja te predstavnici Sveučilišta.

Priključite se glavnom motivacijskom predavanju na Tjednu karijera i inspirirajte se uz svestrane Infinumovce. 
Infinum je agencija za razvoj i dizajn softvera koja postoji već 13 godina, a danas broji više od 170 zaposlenika i klijente širom svijeta. Osim ureda u Zagrebu i Varaždinu, prisutni su u San Franciscu i New Yorku.

Tomislav je CEO i suosnivač Infinuma koji nikad nije bio zaposlen negdje drugdje, a Ana je Project Manager u Infinumu i ovo joj je peti poslodavac po redu. 

Kako izgleda život kada vodite svoju tvrtku u odnosu na to kad ste nečiji zaposlenik? Kako je to voditi biznis u Silicijskoj dolini? Ima li ikakve poveznice sa istoimenom serijom? Je li pametno da muž i žena rade zajedno?

Saznajte više o njihovom rastu i razvitku, kako na profesionalnom, tako i na osobnom planu. Od samog osnutka i početaka Infinuma, uspješnih projekata i inovacija, preko investicija u startup projekte, sve do titule "Investor of the Year 2018" koju je Tomislav osvojio za ulaganje u MAKERBuino. 

Iza njih je još mnogo zanimljivih priča i anegdota, pa svakako osigurajte svoje mjesto! 


Predahnite uz kavu jer čeka vas još mnogo zanimljivosti koje smo pripremili. :)

Dragi studenti, saslušajte pitcheve poslodavaca te iskoristite dobivene informacije za moguće promišljanje o poduzeću u kojem biste htjeli započeti svoje karijere. Saznat ćete više o traženim pozicijama za neka poduzeća, atmosferi na radnom mjestu, uspješnim projektima, prilikama za studente i mnogo drugih informacija iz prve ruke. Kao studenti moći ćete glasati i odabrati koji je poslodavac imao "Best Employer Pitch", čime povećavate svoje šanse za osvajanje glavnih nagrada u sklopu nagradne igre Tjedna karijera.


Već tradicionalno se na Tjednu karijera održava događanje za karijerne djelatnike, ove godine u nešto neformalnijem tonu. Na Career Caffeu sudjelovat će svi karijerni djelatnici koji su se prethodno prijavili. Na programu je kratka prezentacija uz diskusiju "Tjedan karijera - behind the scenes" te Karijerna radionica by Adecco u sklopu Inicijative privatnog sektora za mlade, projekta Hrvatske udruge poslodavaca.
Teme radionice su:
Kako što bolje pripremiti studente za tržište rada? Kako vi osobno možete dodatno pridonijeti usmjeravanju studenata? Koji pristup je najbolji? Na ova i druga pitanja, vezana za vođenje studenata na putu do izgradnje njihovih karijera, zajednički ćemo doći do odgovora na ovoj interaktivnoj radionici.

Ručak je osiguran za poslodavce na glavnom danu i sudionike Career Caffea. Poslodavci koji će biti ranije gotovi s pitchevima moći će na ručak krenuti od 13:00, dok bi svi ostali s ručkom trebali završiti do 14:30 kada počinje štandiranje.

Karijerni špancir odnosi se na dio programa na kojem će predstavnici poduzeća "zauzeti" FOI hodnike, točnije prizemlje, 1. i 2. kat, te donijeti svoje promotivne materijale i mnogo dobre volje da zainteresiranim studentima približe kako je to raditi u njihovom poduzeću. Iz prve ruke možete saznati više o traženim pozicijama, o uvjetima i potrebnim vještinama te o beneficijama koje pojedina poduzeća nude. Studenti FOI-ja će u sklopu mobilne aplikacije moći ocijeniti promotivne materijale poslodavaca na štandiranju te time povećavati šanse za glavne nagrade nagradne igre Tjedna karijera (više info na FB stranici), a najbolje ocijenjeno poduzeće dobit će simboličnu nagradu od organizatora.

Neformalno druženje bit će u obližnjem pubu "Medina škrinja" s planiranim početkom nakon štandiranja, odnosno od 17:30.
Druženje je namijenjeno predstavnicima poduzeća koji su aktivno sudjelovali na glavnom danu Tjedna karijera te zainteresiranim nastavnicima i organizatorima (uključujući studente volontere).

Ovogodišnja Brucošijada održat će se u petak 19.10 u Areni Varaždin te će na njoj nastupiti Pravila igre i Vesna Pisarović (stari repertoar) .

Prodaja karata na Fakultetu organizacije i informatike kreće 9.10, a na drugim fakultetima prodaja će krenuti tijekom ovog tjedna.

Organizatori: Fakultet organizacije i informatike, Sveučilište Sjever i Geotehnički fakultet Varaždin