O centru

Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) organizacijska je jedinica Fakulteta organizacije i informatike (FOI) čija je primarna misija razvijati i nuditi lepezu aktivnosti namijenjenih studentskoj populaciji te širiti pozitivan stav i proaktivan pristup studiranju. CPSRK aktivno radi na poboljšanju kvalitete cjelokupnog iskustva studiranja za studente i studentice FOI-ja na način da ih podržava, motivira i karijerno usmjerava. Svojim aktivnostima pomaže im kako bi se uspješno nosili s akademskim izazovima, napredovali kroz studij i počeli graditi svoju karijeru već tijekom studentskih dana.

Aktivnosti

  • Studentski projekti i natjecanja
  • Povezivanje s alumnijima
  • Povezivanje s poslodavcima
  • Planiranje i razvoj karijere
  • Podrška tijekom studija

Osim što je žarišna točka za pronalazak i razvoj studentskih potencijala, te za sveobuhvatnu podršku studentima čak i kada „zapne“, CPSRK je mnogo više od toga. Centar uspostavlja i njeguje vrijedne suradnje s kvalitetnim poduzećima, što ne samo da koristi studentima pri širenju izbora za stručnu praksu, ili pri izboru prvog poslodavca i lakšem pronalasku posla, već koristi i poslodavcima u pronalasku profesionalnih kadrova za razvoj svog poslovanja.

CPSRK je studentski prijatelj i suputnik te vrijedan suradnik svakoj tvrtki. Samo neke od stalnih aktivnosti Centra odnose se na edukativne radionice, razmjene vještina, asistenciju pri provođenju studentske prakse, razvijanje i podržavanje studentskih projekata i poduzeća, promoviranje (inter)nacionalnih prilika te povezivanje s poslodavcima i alumnijima putem predavanja, posjeta, utvrđenih mentorstva i drugih oblika suradnji.

Moglo bi se reći da je CPSRK tampon zona između studenata, poslodavaca, diplomanata i cjelokupne akademske zajednice. Svojim radom nastoji ublažiti razlike, istaknuti sličnosti, balansirati te uspješno povezivati sve od spomenutih učesnika.

Vrata Centra otvorena su svima, a najviše studentima i studenticama kojima je potrebna podrška i usmjerenje, jednako kao i onima koji se žele uključiti u rad Centra ili ostvariti određeni vid suradnje.

Tu smo za vas!

Tko smo?

Vodič za diplomante, poslodavce i alumnije