Alumni priče

Arbonin SEO specialist!

Leon Mirčić

SEO specialist

Zašto je prema Vama bila dobra odluka studirati na FOI-ju?

Studiranje na FOI-ju je bila odlična odluka i upravo ono što sam i očekivao. Po završetku srednje sam znao da se želim razvijati u smjeru IT-a, ali sam vidio da programiranje nije smjer u kojem želim ići. FOI je bio jedini fakultet za koji sam vidio da pruža odličan balans IT znanja i poslovnog znanja. Upravo taj balans mi danas omogućava da lakše komuniciram s developerima, ali i klijentima te da razumijem obije strane.

Kako su izgledali Vaši studentski dani?

Tijekom studija sam se fokusirao na to da ga završim i prođem sa što manje ispita kako bi preko ljeta imao vremena za studentske poslove. Jedna od aktivnosti u koju sam se uključio tijekom studiranja bila je Arbonina akademija digitalnog marketinga. To je bilo jedno odlično iskustvo kroz koje sam puno naučio i upoznao digitalni marketing u praksi. Kasnije su CPSRK i Arbona organizirali natjecanje na kojem sam se, u sklopu kolegija, s timom prijavio i osvojili smo prvo mjesto. nakon čega se nastavila moja priča i preko ljeta sam se zaposlio u Arboni. Nakon prvog ljeta sam vidio da su posao i ekipa super te uz Arboninu stipendiju nastavio dalje raditi kao student i po završetku faksa se zaposlio za stalno.

Što Vas je najviše privuklo trenutnom radnom mjestu?

Arboni me najviše privuklo to što su kolege (koje sam upoznao na akademiji) otvoreni i uvijek spremni pomoći da se pronađe rješenje za sve izazove. Kroz studentski posao sam vidio da su i ostali kolege takvi te uz super mentora naučio puno toga o digitalnom marketingu i o poslu općenito. To je bio glavni faktor za odabir Arbone.

S kakvim osobnim i profesionalnim izazovima ste se susreli prilikom dolaska na trenutno radno mjesto?

Na početku nisam bio siguran kakvi me zadaci očekuju i kako ću se snaći u novom okruženju. S vremenom sam se kroz različite zadatke naviknuo na dinamičnost i naučio kako baratati vremenom, očekivanjima i komunikacijom. Stručni kolege i mentor su uvijek bili spremni pomoći i uskočiti kada je trebalo kako bi sve to prošlo jednostavnije.

Ukratko objasnite iz vlastite perspektive što točno radite unutar Vaše pozicije, koje su Vaše obaveze i odgovornosti?

Na poziciji SEO specialista se brinem za to da pozicije klijenata u tražilicama rastu i budu na željenoj razini. Redovito komuniciram s klijentima i developerima te dajem prijedloge kako se bolje pozicionirati, gdje postoje potencijali, koji sadržaj kreirati i koje promjene na web stranici napraviti. Kod komunikacije s developerima mi uvelike pomaže znanje stečeno na fakultetu jer razumijem proces i rezultate koje mogu očekivati.

Za kraj, što biste poručili svojim mlađim kolegama na FOI-ju, u pogledu obrazovanja i razvoja vlastite karijere, kako se možda pripremiti za tržište rada po pitanju Vašeg radnog mjesta, odnosno kako doći do te radne pozicije?

Mlađim kolegama bi poručio da se trud, napor i upornost koje ulažu na kraju isplate. Na faksu i poslu će biti teških dana i baš tada ne treba odustati, nego iz toga naučiti nešto novo i krenuti dalje. Radno iskustvo koje steknete tijekom studiranja je najbolja prilika jer nitko od vas ne očekuje da sve znate, bitno je samo imati volju za učenjem i razvojem. Kroz studentske poslove imate priliku otkriti što vas zanima te steći radne navike i početna znanja. Kod odabira karijere pronađite posao koji volite i na kojem će se vaš trud i zalaganje cijeniti u svim aspektima.

Istaknute aktivnosti centra

Želiš li i ti biti uspješni alumni? Uključi se danas u naše aktivnosti