Alumni priče

Od FOI-ja do voditeljce sektora u Omegi Software!

Klaudia Teković

Voditeljica sektora konzaltinga i implementacije u ERP/CD poslovnom području
Omega Software

Klaudia Teković završila je Organizaciju poslovnih sustava 2014. godine na FOI-ju. Kombinacija poslovno-informatičkih znanja privukla ju je da odabere FOI za nastavak školovanja te joj olakšala prve radne dane u poduzeću Omega Software. Pročitajte u nastavku čega se Klaudia prisjetila iz studentskih dana!

Zašto baš FOI?

Klaudia je na samom završetku srednje Ekonomske škole razmišljala o nastavku školovanja na Ekonomskom fakultetu, no dugoročno se nije vidjela u tom području!

Odlučila je otići na testiranje profesionalnog usmjerenja koje je tada provodio Hrvatski zavod za zapošljavanje te su rezultati savjetovanja i testiranja usmjerili upravo na Fakultet organizacije i informatike za nastavak školovanja! Iako je tada bila neodlučna, današnja prva asocijacija na FOI su osobe koje je upoznala tijekom studentskih dana, a koje su joj danas prijatelji te stečena znanja koja su joj osigurala odlične temelje za posao koji danas radi.

FOI rado preporučuje drugim učenicima i sigurna je da bih ga ponovno upisala u slučaju ponovne odluke o nastavku školovanja.

S obzirom na širinu znanja koje sam dobila na FOI-ju uvijek ga rado preporučujem drugima. Moja bi odluka o izboru fakulteta ponovno bila ista.

Jedna od najvećih prednosti FOI-ja je upravo kombinacija poslovno-informatičkih znanja i znanja koja omogućuju razvoj soft vještina. Mislim da je po tome i prepoznat kako među studentima tako i među poslodavcima.

Timski rad, disciplina, odgovornost i prezentacijske vještine stečene studiranjem na FOI-ju bile su ključne za susret s poslovnim svijetom u kojem se danas nalazi, a kao konkretne primjere znanja iz predmeta koji su joj olakšali ulazak u poslovni svijet navodi Modeliranje poslovnih procesa i Projektiranje informacijskih sustava. Stečena znanja na tim predmetima mogla je primijeniti već tijekom prvih radnih dana.

Studentski dani i studentske aktivnosti

Povremeni studentski poslovi, angažman u radu lokalnih udruga, sudjelovanje na radionicama i pozvanim predavanjima, natjecanja u organizaciji studentskih udruga te case study natjecanja obilježili su joj studentske dane, a tek danas vidi koliko joj je bilo korisno uključivanje u sve aktivnosti koje su joj pružile direktnu mogućnost komunikacije s poslodavcima.

Tijekom studija povremeno sam obavljala studentske poslove te bila angažirana u rad lokalne udruge. Što se tiče aktivnosti koje su bile povezane s fakultetom nerijetko sam sudjelovala na radionicama i pozvanim predavanjima, a posebno bih istaknula natjecanja u organizaciji udruge eStudent na kojima sam sudjelovala zajedno s kolegama. Case study je svakako natjecanje koje bih izdvojila jer sam po prvi put imala priliku biti u direktnoj komunikaciji s potencijalnim poslodavcima što se u budućnosti pokazalo jako korisnim.

Karijera u Omegi

Vlastito ERP rješenje poduzeća Omega Software privuklo je Klaudiu jer je po završetku studija željela raditi kao poslovni analitičar ili implementator na ERP sustavima, no posao u Omegi odveo ju je na drugu, još bolju sferu poslovanja!

Po završetku FOI-ja prijavila sam se za rad u Omegi Software jer me privukla činjenica kako imaju vlastito ERP rješenje, a u to sam vrijeme svoju budućnost vidjela radeći kao poslovni analitičar/implementator na ERP sustavima. Posao u Omegi me odveo u neku drugu sferu koja se pokazala još i boljom. Svoj posao volim prvenstveno zato što zahvaljujući njemu imam priliku svaki dan naučiti nešto novo i samim time priliku za rast i razvoj. Često sam iz okoline znala dobiti pitanje da opišem svoj standardni radni dan. To je značilo da trebam pojasniti kako je zapravo svaki dan drugačiji i da danas ne znam što me čeka – već sutra! 🙂

Već na razgovoru za posao, Klaudia je stekla dojam da je Omega mjesto na kojem će imati priliku učiti i napredovati, a kroz proteklih 7 godina pružile su joj se mnogobrojne prilike i projekti različitog opsega putem kojih je stekla vrijedno iskustvo. Danas Klaudia vodi sektor konzaltinga i implemetacije u poslovnom području ERP-a i custom razvoja. Svakodnevne obaveze i radni zadaci uključuju vođenje sektora, organizaciju posla, brigu o ljudima, uključivanje u presales procese…

Trenutno mi na poslu najveći izazov predstavljaju interna unaprijeđena i uvođenje SCRUM-a gdje zajedno s kolegama u timu pokušavam uvesti određene promjene i samim time dugoročno osnažiti timski rad i dodatno unaprijediti kvalitetu rada.

Kao što sam već spomenula, niti jedan radni dan nije isti! Ponekad sam u uredu i pišem dokumentaciju ili planiram aktivnosti za naredni period, a ponekad mi cijeli tjedan prođe u sastancima s Klijentima i projektnom radu. Trudim se držati balans između internog rada i rada na prodajnim prilikama i projektima jer mi je izuzetno bitno da sam na raspolaganju timu i kolegama s kojima radim.

Dugoročni ciljevi?

Dugoročno gledano teško je predvidjeti razvoj karijere u IT segmentu kao izrazito dinamičnom okruženju gdje svaki dan nosi neku novu priliku i izazov. Međutim, kako sam do sada imala priliku promijeniti nekoliko radnih mjesta unutar organizacije želja mi je i dalje ići u smjeru širenja znanja i poslova te novih izazova kako bih i dalje pogledom unatrag mogla biti zadovoljna s onim što sam do sada ostvarila.

Što Klaudia preporuča trenutnim studentima?

Svakako trebaju vjerovati u sebe, ne uspoređivati se s drugima i ne previše misliti da nešto mogu ili ne mogu. Jedino ih vlastiti put može dovesti do uspjeha pa time i vlastitog zadovoljstva.

Zahvaljujemo se Klaudiji na vremenu i trudu koje je odvojila kako bi s nama podijelila svoju karijernu priču! Želimo joj još mnogo uspješno odrađenih projekata te napredak u privatnom u poslovnom svijetu! Nadamo se da će vas Klaudijina priča nadahnuti u daljnjem studiranju te olakšati pronalazak željenog radnog mjesta. Tko zna, možda baš u Omegi započnete uspješnu karijeru radeći na projektima zajedno s Klaudijom.

Ostale Alumni priče

Pročitaj priče naših
alumnija. Inspiriraj se.

Istaknute aktivnosti centra

Želiš li i ti biti uspješni alumni? Uključi se danas u naše aktivnosti