Alumni priče

Nikola Horvat Application and Integration Support Engineer u tvrtki SICK Mobilisis

Nikola Horvat

Application and Integration Support Engineer

Fakultet organizacije i informatike je u suradnji s Prvom školskom televizijom realizirao sedmu podcast emisiju FOI Business Talks – CPSRK edition, u kojoj gostuje Nikola Horvat, Application and Integration Support Engineer u tvrtki SICK Mobilisis d.o.o.

Nikola Horvat bivši je student Fakulteta organizacije i informatike kojeg je završio 2016. godine, a već od druge godine prijediplomskog studija krenuo je raditi putem studentskog ugovora u trenutnom poduzeću, SICK Mobilisisu. SICK Mobilisis prisutan je na FOI-ju kroz različite aktivnosti, među kojima je i pružanje mogućnosti za obavljanje stručne prakse, a Nikola je jedan od mentora kojeg studenti mogu dobiti tom prilikom.

Svoj karijerni put započeo je na poziciji Full Stack Developera gdje je imao veliki izbor za područje rada, od backenda, frontenda, baza podataka, a što mu je pomoglo u daljnjem smjeru specijalizacije. Zanimavši se za dio oko IoT Embedded-a, došao je do pozicije Senior Embedded Developera, a nakon akvizicije sa SICK-om orijentirao se više na upravljanje projektima te se trenutno nalazi na poziciji Application and Integration Support Engineer, što uključuje rad s klijentima, vođenje projekata, ali i dalje programiranje.

Njegovu karijernu priču možete pogledati i poslušati u emisiji koju vodi Amalija Koren Cavaleiro iz Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI. Podcast emitiramo na FOI FB stranici, FB stranici CPSRK-a i FB stranici Prve školske televizije (producent) te putem FOI YT kanala.

Ovim putem zahvaljujemo Nikoli na sudjelovanju i podijeljenoj karijernoj priči te mu želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

Istaknute aktivnosti centra

Želiš li i ti biti uspješni alumni? Uključi se danas u naše aktivnosti