Alumni priče

Od FOI-ja do Arbone

Hrvoje Galić

Web Analytics Specialist and SEO
Arbona

Hrvoje Galić završio je Informacijsko i programsko inženjerstvo na Fakultetu organizacije i informatike 2010. godine. Već dugi niz godina radi kao stručnjak za digitalni marketing u Arboni, a studenti su ga imali priliku upoznati na gostujućim predavanjima, radionicama ili natjecanju za digitalni marketing koje se nedavno održalo na FOI-ju. Hrvoje se prisjetio studentskih dana i ispričao nam kako je napredovala njegova karijera nakon završetka studija!

Studentski dani

Kolege i prijateljstva koje je stekao za vrijeme studiranja Hrvoju su prva asocijacija na Fakultet organizacije i informatike. Upoznao je mnogo kolega radeći na mnogobrojnim projektima za vrijeme studiranja, a s mnogima od njih i danas surađuje!

Krajem osnovne škole počeo se baviti računalima, a interes za programiranje tijekom srednje škole naveo ga je da upiše FOI. Preporuča svima studiranje na FOI-ju jer znanja koja steknu olakšavaju dolazak do željenih pozicija prilikom zapošljavanja.

Prof. dr. sc. Dragutin Kermek ostao mu je u sjećanju zbog zanimljivih predavanja koja je držao u sklopu kolegija Web dizajn i programiranje, a omogućila su mu korisna teorijska i praktična znanja.

„Stečeno fakultetsko znanje smatram jako korisnim i bilo mi je od velike pomoći kod prvog zapošljavanja. U profesionalnom razvoju znanje programiranja i znanje baza podataka pomaže mi u svakodnevnom radu jer razumijevanje i logika koju sam stekao na FOI-ju i danas koristim.“

Osim studiranja aktivno je radio studentske poslove koji nisu bili povezani s informatikom, a sudjelovao je na nekoliko FOIJADA i sportskih natjecanja. Timske aktivnosti i timski rad na projektima pomogli su mu da se lakše uklopi u novu radnu sredinu i razumije odgovornosti na poslu koji će obavljati.

Početak karijere

Prvo radno mjesto na poziciji web developera obuhvaćalo je zadatke usmjerene na razvoj web stranica, analizu podataka i rad na web aplikaciji s ciljem poslovnog izvješćivanja. Na trenutnom radnom mjestu u Arboni ima manje doticaja sa programiranjem, dosta više odogovornosti, a posao je dinamičan i izazovan.

Na trenutnom radnom mjestu me najviše privukla drugačija vrsta posla od prethodnog zapošljavanja. Dinamičan i odgovoran posao te puno više kontakata s ljudima, rad izvan ureda i poslovni sastanci. Najveći izazov bio je organizacija oko internih zadataka koje sam morao delegirati svojim kolegama unutar tima.

“Trenutni posao jako je dinamičan i mijenja se sa prioritetima, postoje zadaci koje je potrebno odraditi u toku radnog dana, a sve ostalo je komunikacija s kolegama i poslovnim partnerima.”

 Dugoročni planovi i preporuka studentima

Kao dugoročne ciljeve Hrvoje nam navodi daljnju edukaciju i certificiranje za nove tehnologije u digitalnom marketingu te proširenje znanja i specijalizacija za jedno područje povezano s digitalnom marketingu.

“Preporučio bih studentima da uče čim više s razumijevanjem jer će im to onda kasnije značajno pomoći u razvoju karijere i svaki idući kolegij će im biti sve lakši jer će imati širu sliku, da probaju naći neko područje koje im je ujedno hobi u svijetu IT-a i tu se razvijati jer će tako najbolje spojiti ugodno s korisnim.”

Istaknute aktivnosti centra

Želiš li i ti biti uspješni alumni? Uključi se danas u naše aktivnosti