Alumni priče

Principal Consultant u Poslovnoj inteligenciji nakon FOI-ja

Ljiljana Pintarić

Principal Consultant
Poslovna inteligencija

Zvuči zanimljivo?

Što radi osoba na toj poziciji i kako doći do nje u samo nekoliko godina priupitali smo našu bivšu (alumni) studenticu Ljiljanu Pintarić, koja je na FOI-ju diplomirala na informatičkom smjeru Baze podataka i baze znanja 2015. godine.

Što znači biti Principal Consultant u Poslovnoj inteligenciji?

Ljiljana je jedna od mnogih FOI-jevaca koji danas čine vrlo produktivan tim jedne od najvećih i najznačajnijih tvrtki u Hrvatskoj – Poslovne inteligencije. Radi se o tvrtki koja danas zapošljava iskusne konzultante koji rade na metodologiji i novim konceptima za uspješnu implementaciju analitičkih rješenja i strateškog ICT konzaltinga. Njihovi su klijenti najveće tvrtke u jugoistočnoj Europi.

Kako bismo dobili uvid u njezin karijerni put, s Ljiljanom smo proveli kratak intervju i obuhvatili njezino vrijeme od studentskih dana do danas.

Studentski su joj dani, kao i mnogima ostalima u lijepom sjećanju, a obuhvatili su ga, kako kaže, različiti studentski poslovi u struci, demonstrature, instrukcije i naravno – zabava s FOI ekipom!

Zašto FOI?

Za FOI se odlučila jer je htjela studirati organizaciju, a kao najveću prednost studija na FOI-ju danas ističe

„omogućavanje široke slike iz poslovnog i IT područja koja se lako nadograđuju kasnije na konkretnom poslu.“

Osim povezivanja znanja iz ekonomije, poslovanja i IT-a, Ljiljani je FOI dao konkretna znanja o bazama i skladištima podataka za trenutni posao, kao i znanja iz programiranja. S druge strane, ekonomski predmeti i predmeti vezani uz komunikaciju dali su joj dobar kontekst za rad s poslovnim i tehničkim korisnicima i sustavima.

Karijerni put u Poslovnoj inteligenciji…

Trenutno radno mjesto privuklo ju je zbog rada s različitim tehnologijama, korisnicima, i industrijama.

U Poslovnu inteligenciju sam došla kao junior i na početku su mi dodijeljene mentorice na projektima na kojima sam radila. S vremenom sam počela dobivati zahtjevnije taskove i uloge na projektima.“

Konstantan razvoj i učenje prilike su koje dobiva svakodnevno, pa je shodno tome i brzo napredovala u karijeri. Završila je i dodatno školovanje (MBA) i stekla dodatni certifikat.

Što zapravo obuhvaća Ljiljanin „običan“ radni dan?

„Trenutno sam između projekata, no posljednje dvije godine radila sam kao delivery manager/team lead na projektu migracije podataka za The Economist. Moj radni dan se sastojao uglavnom od sastanaka, što s klijentima, što s članovima tima, a manji dio bio je posvećen analizi zahtjeva i osmišljavanju implementacijskih rješenja. Bila sam odgovorna za isporuku funkcionalnog rješenja u rokovima, mentoriranje juniora i drugih novih članova tima i vođenje migracija.“ – kaže Ljiljana i dodaje da će njezin sljedeći projekt biti vezan uz arhitekturu cloud rješenja za business intelligence.

Što ćemo čuti o FOI-jevcima u Poslovnoj ?

Ljiljana je imala priliku mentorirati nekoliko FOI-jevaca – „mogu reći da se radi o kolegama s odličnim predznanjem! Imali su dovoljno znanja da brzo uhvatite korak s projektom i taskovima, a uz to su bili i odgovorni, marljivi i ambiciozni i zaista smo dobro surađivali“.

….a što Ljiljana poručuje studentima FOI-ja?

„Odlučite što želite i pokrenite se! Dobra prilika će vas prije pronaći ako joj se nađete na putu.“

Istaknute aktivnosti centra

Želiš li i ti biti uspješni alumni? Uključi se danas u naše aktivnosti