Imamo treću generaciju CPSRK stipendista!

Karla Kolarić, Daria Jergan i Erik Đuranec ovogodišnji su dobitnici stipendije koju dodjeljuje FOI-jev Centar za podršku studentima i razvoj karijera!

Radi se o studentima koji su udovoljili najvećem broju kriterija raspisanih u natječaju CPSRK-a objavljenom krajem 2021. godine.

CPSRK stipendije dodjeljuju se već treću godinu zaredom s ciljem povećanja interesa studenata na uključivanje u dodatne studentske aktivnosti tijekom studija, s posebnim naglaskom na uključivanje u rad Centra, a cilj je osigurati i dodatnu financijsku potporu i olakšati financijske obaveze uspješnim i marljivim studentima FOI-ja.

Stipendija iznosi 500 kuna i dodjeljuje se deset mjeseci tijekom tekuće akademske godine.

Ovogodišnji dobitnici stipendije redovni su studenti diplomskih studija na FOI-ju koji su udovoljili sljedećim kriterijima, raspisanima u okviru ovog natječaja:

  • uključenost u CPSRK aktivnosti (obavezan kriterij!);
  • redovitost u studiranju i prosjek ocjena;
  • druge izvannastavne aktivnosti i postignuća;
  • socio-ekonomske prilike.

Nakon primitka prvog mjesečnog iznosa dobitnici stipendija su podijelili s nama svoja dosadašnja iskustva i savjete zašto se uključiti u izvannastavne aktivnosti na FOI-ju:

Daria Jergan (1. godina diplomskog studija Ekonomike poduzetništva)

Rekla bih da sam bila podijeljena oko očekivanja hoću li dobiti stipendiju, ali vjerovala sam da ću je dobiti i tako je bilo! Jako volim rad CPSRK-a i uvjerila sam se da imamo jedinstvenu priliku sudjelovati u radu Centra koji toliko brine za studente i radi u njihovu korist. Volim se uključivati u njihove aktivnosti, a najdraži mi je naravno Tjedan karijera. Voljela bih da traje i duže kako bih obišla sve poslodavce. Svoju stipendiju sam potrošila na prvu ratu laptopa koji mi je potreban za studij, a uz to sam počastila i svoje najbliže. Volim studiranje uz CPSRK! Stalno ponavljam da više studenata treba iskoristiti jedinstvenu priliku i iskusiti čar svih radionica i edukacija, jer kad ćemo, ako ne sad!

Erik Đuranec (1. godina diplomskog studija Organizacija poslovnih sustava)

CPSRK stipendija je super džeparac za sve one studente kojima ne nedostaje dodatnih aktivnosti. Osobno smatram da je i odlična motivacija drugim studentima da prošire svoje vidike, odvaže se na dodano iskustvo i izađu iz okvira onoga što „moraju“ odraditi za faks. Skočiti iz razmišljanja „moram“ u razmišljanje „želim“ je dobra perspektiva i preduvjet za super iskustva koja se kriju izvan okvira. Pa zato, uz CPSRK i obilje dodatnih aktivnosti, pozivam sve studente da maksimalno iskoriste prilike koje ih okružuju!

Karla Kolarić (1. godina diplomskog studija Baze podataka i baze znanja)

Zaista nisam očekivala da ću osvojiti stipendiju za najaktivnijeg studenta u izvannastavnim aktivnostima jer, iako sam bila dosta uključena u razne aktivnosti, nisam mislila da će to biti dovoljno. Tako da je ovo definitivno ohrabrenje i drugima – prijavite se! Nikad ne znate kakva vas konkurencija očekuje i nemojte podcjenjivati sebe i svoje sposobnosti. CPSRK aktivnosti su mi pomogle kod pronalaska prvog posla u struci već na 3. godini preddiplomskog studija. Savjete koje sam dobila na radionicama za izradu životopisa, motivacijskog pisma i LinkedIn profila će mi biti korisni i dalje jer u IT-u se poslovi relativno često mijenjaju. Svakako preporučam svima da se uključe u CPRSK aktivnosti! Naravno, ne morate u sve, ali vjerujem da svatko može pronaći nešto zanimljivo i korisno za sebe. Manji dio stipendije planiram potrošiti na svakodnevni život, a dio ću uložiti i u neko putovanje.

Pozivamo studente da se uključe u aktivnosti CPSRK-a i na taj način povećaju svoje šanse za dobivanje CPSRK stipendije!

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.