Novi projekt studentske udruge eSTUDENT

Projekt Network of STEM novi je projekt u organizaciji tima za Popularizaciju znanosti studentske udruge eSTUDENT koji za cilj ima dodatno obrazovati i usmjeriti studente STEM područja te ih upoznati s radom na budućim radnim mjestima.

Tijekom projekta ističu se i prednosti interdisciplinarnosti te se studentima približavaju inače teško razumljive stručne teme. U sklopu projekta su održana dva razgovora i konferencija.

Prvi razgovor održan je 6. svibnja te su studenti tada mogli naučiti nešto više o FSB Racing Timu koji već 17 godina za redom potiče interdisciplinarnost između studenata različitih ogranaka Sveučilišta u Zagrebu kao što su FSB, FER, FFZG, FKIT i TVZ.

Mjesec dana kasnije, 2. lipnja, održan je i drugi razgovor koji su vodili inženjeri iz Photomatha i tijekom kojeg su studenti mogli saznati koje su sve vještine potrebne kako bi se uspjelo u karijeri umjetne inteligencije.

Osim razgovora, održan je i STEMpozij odnosno konferencija posvećena umjetnoj inteligenciji i njezinoj zastupljenosti u svakodnevnom životu. Studenti su 22. svibnja mogli sudjelovati na pet radionica gdje su bile pokrivene brojne teme, ponajprije iz područja umjetne inteligencije i raznih načina na koji se ona koristi u svakodnevnom životu.

Ako želite saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim projektima, posjetite web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želite propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplatite se na newsletter.

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.