Ovogodišnja CPSRK stipendija pripala čak dvoje studenata!

Temeljem objavljenog Natječaja za dodjelu CPSRK stipendije u iznosu od 1.000,00 EUR za akademsku godinu 2023./2024., prijavilo se čak 17-ero studenata različitih godina i smjerova studija, a dvoje njih posebno su se istaknuli. To su Petra Jakopović, studentica 3. godine stručnog prijediplomskog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju te Andreas Leja, student 2. godine sveučilišnog diplomskog studija Baze podataka i baze znanja.

Na Natječaj su se mogli prijaviti svi redovni i izvanredni studenti prijediplomskih i diplomskih studija Fakulteta organizacije i informatike, a prijave su se vrednovale prema četiri kriterija:

  • uključenost u CPSRK aktivnosti;
  • druge izvannastavne aktivnosti i postignuća;
  • redovitost u studiranju i prosjek ocjena te
  • socio-ekonomske prilike.

Obavezan i najvažniji kriterij bila je uključenost u CPSRK aktivnosti.

Ugovor o stipendiranju dobitnici su potpisali u petak, 23. veljače 2024. s dekanicom Fakulteta, prof. dr. sc. Marinom Klačmer Čalopa.

Prema riječima stipendista, iznos stipendije namjeravaju usmjeriti na svoje dodatno obrazovanje te kupnju računalne opreme koja im je potrebna u svakodnevnom radu za fakultetske obveze ili izvannastavne aktivnosti u koje se namjeravaju i dalje uključivati.

„Zahvaljujući raznim CPSRK aktivnostima, mogla sam se baviti svojim interesima kroz njihove radionice, akcije i događaje, a imala sam prilike i za samostalno učenje. Preko njih sam upoznala fascinantne ljude, stekla razna iskustva, čak sam stigla i volontirati. A na taj način je studentski život najbolji jer je zanimljivo učiti u dinamičnom okruženju“ – rekla je studentica Petra.

Svoje iskustvo i mišljenje zašto bi se trebali i ostali studenti uključiti, podijelio je Andreas: „Iznimno mi je drago da je sudjelovanje u aktivnostima Fakulteta odlika studenata koja ovom prilikom biva prepoznata kao važna te samim time i nagrađivana. Sudjelovanjem na CPSRK radionicama i izvannastavnim aktivnostima ulažem u svoje obrazovanje i daljnji napredak karijere, a ova će mi stipendija dodatno pomoći u tome. S veseljem iščekujem nove prilike i aktivnosti te ovim putem potičem sve kolegice i kolege da se uključe jer nemaju što za izgubiti, a možda im baš sljedeća aktivnost otvori nova vrata i proširi horizonte!”

Čestitamo još jednom stipendistima i nadamo se još većem sudjelovanju i podršci u budućim aktivnostima!

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.