FOI studenti osvojili 3. mjesto na natjecanju u Portorožu

Od 14. do 21. ožujka 2024. godine u Portorožu se tradicionalno održavalo case study natjecanje za studente. Ovakav koncept natjecanja je metodološki i edukativno usmjeren na integraciju različitih teorijskih koncepata i situacija iz stvarnog poslovnog okruženja, drugim riječima, studija slučaja je dokumentirana studija konkretnih situacija iz stvarnog života, koja se koristi kao alat za obuku, gdje studenti moraju analizirati propisani slučaj i predstaviti svoja rješenja predstavnicima poduzeća. Upravo zbog toga, case study metodologija omogućuje polaznicima detaljan uvid u praktični poslovno orijentirani problem proučavane organizacije ili tvrtke, kroz raznolike rasprave kao metodu aktivnog učenja, koja potiče implementaciju i razvoj kritičkog i kreativnog mišljenja potrebnih u današnjem poslovnom svijetu.

SUZG FOI u Portorožu je predstavljao tim studenata u sastavu Dino Bali, Maksim Slamek, Patrik Šantek i Nino Kostel pod mentorstvom dr. sc. Ivane Đunđek. Samo natjecanje je bilo organizirano na način da je 14. ožujka poduzeće prezentiralo zadatak za koji su timovi imali tjedan dana da osmisle rješenje, a prezentaciju su na engleskom jeziku održali 21. ožujka, na zadnji dan natjecanja u Konferencijskoj dvorani u Portorožu.

Poduzeće Mikrocop je poduzeće koje ima segment u poslovanju pod imenom InDoc EDGE koji se bavi transformacijom klasičnih dokumenata u elektroničke dokumente te se pohranjuju u cloudu. Njihov zadatak za studente bio je da sastave kratkoročni marketinški plan u kojem je cilj podići posjećenost web stranice InDoc EDGA za 20%, poduplati pratitelje na društvenim mrežama te poduplati broj lajkova na istima. Na kraju natjecanja proglašeni su pobjednici, a našem timu dodijeljeno je brončano odličje. Nakon natjecanja studenti su istaknuli osim dobivenih dodatnih znanja i vještina stjecanje mnogo novih kolega iz različitih sveučilišta, sa kojima se nadamo da će ostati u kontaktu za tko zna kakve buduće suradnje.

Centar za podršku studentima i razvoj karijera podržao je studente kroz financiranje puta i smještaja.

Ovim putem još jednom čestitamo studentima i potičemo na daljnje sudjelovanje u natjecanjima!

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.