Otvorenje LUMEN platforme!

Stiglo je vrijeme za ovogodišnje otvorenje LUMEN platforme! Studentska udruga eSTUDENT u petak, 14. siječnja, u kino dvorani Studentskog Centra u Zagrebu organizira panel raspravu gdje će studenti moći saznati sve o LUMEN natjecanjima. 

Panel rasprave raspoređene su kroz cijeli dan tako da stigneš na više od jednu ako se još nisi odlučio/la za jedno natjecanje. 

Panel rasprave odvijat će se u sljedećim terminima:

  • LUMEN Business – od 10 do 11 sati
  • LUMEN Engineering – od 11:15 do 12:15 sati
  • LUMEN Data science – od 12:30 do 14 sati
  • LUMEN Development – od 14:15 do 16:15 sati 

U međuvremenu, od 9 do 17 sati, u SC-u će biti organizirana i chill zona u predvorju gdje će se održati društvene igre, nagradna darivanja, tombola i networking s poduzećima. 


LUMEN natjecanja 

LUMEN je platforma koja se sastoji od četiri natjecanja iz područja Business, Data Science, Engineering i Development, a ujedno je i najveće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj i regiji. 

LUMEN Business

LUMEN Business, nekadašnji Case Study Competition, najveće je natjecanje za studente koji žele pokazati svoju kreativnost u rješavanju poslovnih slučajeva. Ovogodišnji partneri su BAT, L’Oreal, Njuškalo, PBZ i PLIVA te svatko od poduzeća sastavlja svoj case. Studenti imaju mogućnost odabrati koji case im se najviše sviđa te zatim rješavati baš taj. 

Na prošlogodišnjem natjecanju LUMEN Business sudjelovalo je preko 300 natjecatelja u 123 tima, od kojih je bilo 43 finalista.

LUMEN Data science

Za studente koji su skloniji analitičkom razmišljanju, računalnoj znanosti i matematici tu je LUMEN Data science, prijašnje Mozgalo. To je jedino natjecanje za studente u dubinskoj analizi i obradi velikih količina podataka i izradi njihovih rješenja u Republici Hrvatskoj. 

Glavni ciljevi natjecanja su stjecanje praktičnih znanja iz područja računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike, a uz to studenti će kroz natjecanje naučiti vještine kreativnosti, snalažljivosti i vremenskog planiranja. Od 29 timova koji su se prijavili prošle godine, njih 6 je došlo do finala.

LUMEN Development

Bivši App Start Contest, a današnji LUMEN Development natjecanje je u izradi web i mobilnih aplikacija. Studenti na konkretnom slučaju trebaju pokazati svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine. 

Sudjelovanjem na ovom natjecanju, koje je ujedno i jedino takvo natjecanje u Republici Hrvatskoj i regiji, studenti imaju priliku steći nova znanja i istaknuti se na tržištu rada. Od ukupno 24 tima koja su prošle godine sudjelovala na natjecanju, 10 timova je izborilo svoje mjesto u finalu.

LUMEN Engineering

LUMEN Engineering, nekadašnji Elektroboj, je natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike i jedino je takvo natjecanje u Republici Hrvatskoj. Cilj je potaknuti studente na samostalno razvijanje kreativnih rješenja koja treba implementirati u vidu elektroničkog sustava. 

Teme natjecanja su unaprijed definirane, a odabiru ih partneri koji i financijski potpomažu studente u izradi finalnog proizvoda. Na prošlogodišnjem natjecanju finale je izborilo 7 timova.


Što sve možeš očekivati od natjecanja

Studenti će u timu, od dva do četiri člana, imati priliku raditi na praktičnim primjerima iz prakse i steći certifikat o sudjelovanju. Tijekom trajanja natjecanja imat će mogućnost konzultacija s mentorima, sudjelovanja na radionicama i predavanjima koje organiziraju tvrtke, a one će biti dostupne i studentima koji se nisu prijavili na neko od natjecanja.  Osim stjecanja novih iskustava i isticanja na tržištu rada, studenti mogu osvojiti i novčane nagrade.

Nemoj propustiti otvaranje prijava i predstavljanje case-ova koje se razlikuju za sva četiri natjecanja, a koje slijede u idućih nekoliko tjedana. LUMEN Engineering i LUMEN Development prvi otvaraju svoje prijave 14. siječnja. Zatim se 26. siječnja otvaraju prijave za LUMEN Data science te naposljetku LUMEN Business 28. veljače.

Ako želiš saznati više informacija o natjecanju ili samoj Udruzi, posjeti web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na newsletter.

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.