Prijavi se na CASSINI Hackathon!

CASSINI Hackathon je međunarodno natjecanje timova u razvoju idejnih rješenja koji će se održati od 5. do 7. studenog 2021. godine u hibridnoj varijanti, u Bird Inkubatoru u Zagrebu i online.

Pobjednički tim očekuje nagrada od 1.000 eura koju će osigurati organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj – INVENTO Capital Partners, poduzetnički akcelerator za start-upove u svim fazama razvoja a Bird Inkubatorkao jedan od partnera i domaćin hackathona, će po svom izboru ‘udomiti’ jednog od natjecatelja te mu pružiti poticajno okruženje i prostor za razvoj poduzetničke ideje.

Tijekom hackathona timovi će imati na raspolaganju vrsne mentore, poput poznatog i borbenog poduzetnika Dražena Oreščanina; zatim Igora Magdalenića stručnjaka za krizni menadžment, Daria Vuljanka koji je pokrenuo start-up koristeći satelitske podatke, Gorjana Agačevića eksperta za UX i analizu podataka i brojni drugi, a pobjednici će osvojiti priliku za dodatnih 100 sati mentoriranja međunarodnih stručnjaka.

Prijave za hackathon otvorene su do 29. listopada 2021. godine na poveznici!

Sudionici hackathona u Hrvatskoj i još 9 zemalja diljem Europe,  raditi će na razvoju idejnih rješenja za jedan od izazova, po vlastitom izboru:

  1. Siguran prolaz na moru – rješenja koja će omogućiti brodovima i ribarskim kočaricama sigurnu plovidbu preko mora.
  2. Život na kopnu – rješenja koja će olakšati ljudima, biljkama i životinjama prilagodbu na klimatske promjene.
  3. Briga o životinjama – rješenja koja će pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja.

Timovima će na raspolagnaju osim stručnih mentora, biti i EU Space Data, poput CopernicusaGalilea i EGNOS-a. Iako ovo pomalo zvuči svemirski, prethodni sudionici CASSINI Hackathona kažu da je dovoljno IT znanje na razini izrade web stranice, no timu su potrebna i druga znanja i vještine te kretivno razmišljanje o izazovima koji su postavljeni. Dakle, očekuju se kretivni pojedinci i timovi sa šarolikim znanjima i saznanjima iz prirode i drušvata a dobrodošli su ljubitelji pythona, UX-a, kreativni koderi, UI nindže.

Više informacija

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.