Prilika za stručnu praksu u Japanu

U tijeku je natječaj programa “Vulcanus in Japan” u sklopu kojeg hrvatski studenti imaju priliku dobiti stipendiju za jednogodišnju stručnu praksu u japanskim tvrtkama tijekom 2022./23. godine. Program traje od rujna 2022. do kolovoza 2023. godine. Rok za prijavu je 20. siječnja 2022.

“Vulcanus in Japan” je program suradnje između Europske komisije i japanske vlade usmjeren na stipendiranje studenata prirodnih i tehničkih znanosti sa sveučilišta zemalja EU. 

Ovaj jednogodišnji program uključuje:

  • jednotjedni seminar o Japanu, 
  • četiri mjeseca intenzivnog učenja japanskog jezika i
  • osam mjeseci stažiranja u jednoj od japanskih multinacionalnih kompanija.

Za stipendiranje se mogu prijaviti studenti koji su u trenutku prijave barem na 4. godini studija (na FOI-ju prva godina diplomskog studija informatike) te doktorski studenti.

Odabrani studenti dobivaju stipendiju od 1.900.000 jena (oko 107 tisuća kuna) za troškove putovanja i troškove života u Japanu, dok je smještaj unaprijed osiguran i plaćen.

Više informacija o programu, kriterijima odabira i prijavi možete pronaći na linku i letku

Molimo sve zainteresirane studente da pažljivo pročitaju uvjete natječaja te da se jave Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja za više informacija i pomoć oko prijave. 

Također, u nastavku pronađite iskustva dvojice bivših studenata FOI-ja koji su 2014. godine uspjeli dobiti navedenu stipendiju: https://www.foi.unizg.hr/hr/mobilnost/iskustva-studenata/studenti-foi-japan

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja
Email: international@foi.unizg.hr 

Tel: +385 42 390 826
FOI1, 1. kat, soba 41 (ispred dekanata)

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.