Uspješno održana još jedna Speck akademija na temu Project/Product Managera u IT-u

Povodom završetka ovogodišnje Speck akademije, u srijedu 19. lipnja 2024., na FOI-ju je održana panel rasprava na temu „Kako započeti (i uspjeti) kao Project/Product Manager u IT-u?“. Panelisti su bili Kristijan Gašljević (Project Manager @Shape i FOI alumni), Sanja Jerković (Product Owner @Huddle) i Domagoj Kenda (Project Manager @Speck). Moderatorica je bila voditeljica akademije Kaja Pavlinić, COO tvrtke Speck, koja je osmislila program istoimene akademije za studente FOI-ja s ciljem da steknu duboko razumijevanje upravljanja proizvodima i osposobljenost za uspješno vođenje proizvoda.

Bila je ovo prilika panelistima da se osvrnu na svoje karijere, posebice na ono na što su najponosniji, ali su i s druge strane, naveli su i greške koje su putem napravili. Također, tijekom panela otvorena je i tema o tome predstavlja li AI opasnost za njihova radna mjesta i odrađivanje posla ili je to samo vrijedan input kojeg treba naučiti koristiti za što bolje obavljanje posla. Slijedom dobivenih pitanja iz publike, panelisti su se osvrnuli i na pregled prijave za ovo radno mjesto i kako izgleda selekcijski proces te općenito dali savjete gdje pronaći informacije, mentorstvo i ostale resurse koji studentima mogu pomoći u orijentaciji za ovu radnu poziciju.  

Nakon završetka panel rasprave, studenti koji su pohađali akademiju Project/Product Managementa, u šest timova, predstavili su svoje finalne proizvode kroz 3-minutne pitcheve, a na kraju je stručni žiri odabrao tri najbolje ideje. U stručnom žiriju bili su: doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić (docentica @FOI), Tomislav Tenodi (CEO @Speck), Sanja Jerković te Kaja Pavlinić.

Najbolje ideje predstavili su:

  1. mjesto: tim OŠReciklirati (Jana Kukulić, Ivona Koštić, Ivana Crnov, Ivana Baran, Filip Rumora)
  2. mjesto: tim NavigAI (Vilim Trakoštanec, Sara Rustja, Mislav Kapetan, Mislav Hilc, Mihael Devunić, Matej Krasić)
  3. mjesto: tim CarBuddy (Martina Golub, Martin Frišćić, Marta Bilić, Maja Kostanjevec,   Magdalena Delić, Lea Čuveljak).

Događaj je završio neformalnim druženjem i umrežavanjem studenata, panelista te predstavnika iz poduzeća Speck.

Ovim putem zahvaljujemo svima na sudjelovanju i odvojenom vremenu za ovo dodatno vrijedno učenje koje su imali priliku usvojiti tijekom ljetnog semestra, a posebice voditeljici programa na utrošenom vremenu, organizaciji te prenesenom znanju i iskustvu.

Suorganizator ovog događanja bio je Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI.

Fotogalerija u nastavku:

Završetak Speck akademije

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.