Studijski posjet Lavalu

U sklopu EU projekta Study4Career, desetero studenata FOI-ja je u pratnji djelatnika i nastavnika Fakulteta, sredinom travnja (13.–16.4.) posjetilo francuski grad Laval. Osim posjeta partnerskoj školi ESIEA, posjetili su i međunarodnu izložbu o virtualnoj i proširenoj stvarnosti te imerzivnim tehnologijama – LAVAL VIRTUAL EUROPE 2022.

U organizaciji Centar za podršku studentima i razvoj karijera i Ureda za međunarodnu suradnju po prvi puta je organizirano studijsko putovanje na partnersku školu École supérieure d’informatique, électronique, automatique – ESIEA u Lavalu. Radi se o školi s kojom FOI već godinama vrlo uspješno surađuje, a upravo iz nje na FOI godišnje dolazi najveći broj stranih studenata. Cilj ovog posjeta bio je razmijeniti znanje, iskustvo, vještine i primjere dobre prakse na temu projektnih i izvannastavnih aktivnosti organiziranih u suradnji s poslodavcima.

Prvi dan posjeta, studenti su imali prilike sudjelovati na jednoj od najznačajnijih europskih tehnoloških izložbi LAVAL VIRTUAL EUROPE 2022., gdje su se pobliže upoznali s najnovijim softverskim i hardverskim rješenjima u domeni virtualne i proširene stvarnosti, na kojoj je izlagalo više od 150 izlagača iz cijelog svijeta.

Drugi dan posjeta bio je rezerviran za upoznavanje s radom ESIEA-e, partnerske škole u Lavalu, gdje je FOI-jeve studente i nastavnike dočekala voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju ESIEA-e Susan Loubet. Svoje studijske programe i način rada, u prostorijama škole, predstavili su im i koordinatori za međunarodnu suradnju – Gloria Fuertes, Suzanne Vilchez i Julio Navarro te akademski savjetnik i nastavnik iz područja cybersecurity-a Jean-Pierre Aubin te nastavnica iz područja komunikacija, „soft skills“ vještina i profesionalnog razvoja Morgane Le Merrer. Tom prilikom, predstavili su im i aktivnosti u kojima studenti mogu sudjelovati s ciljem boljeg povezivanja s poslodavcima i kvalitetnije pripreme za tržište rada.

Studijski posjet Lavalu iskorišten je i za razgovor o daljnoj suradnji dviju institucija, prije svega razmjeni studenata te o novom Erasmus programu (2021.-2027.) te o suvremenim metodama i novim kanalima komunikacije sa studentima.

Studenti domaćini su proveli FOI-jeve studente svojim kampusom, predstavili članove svojeg Studentskog zbora i upoznali ih s ostalim nenastavnim aktivnostima koje se kod njih provode.

Povratak u Hrvatsku iskorišten je i za posjet glavnom gradu Parizu.

U nastavku donosimo dojmove naših studenata prilikom posjeta Francuskoj:

‘Prisustvovanje konferenciji u Lavalu smatram vrijednim iskustvom koje će mi definitivno pomoći u odabiru smjera u kojem se želim kretati vezano za obrazovanje i izučavanje.’

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.