Grupa studenata sudjelovala na ovogodišnjoj .debug konferenciji

.debug je najveća developerska konferencija u Hrvatskoj u organizaciji Buga i partnerskih kompanija, a okuplja iskusne i globalno uspješne predavače iz Hrvatske i svijeta. Ovo dvodnevno događanje koncipirano je kao set od 100 sveobuhvatnih predavanja koja su držali najčešće zaposlenici na vodećim pozicijama ili sami direktori poduzeća. Predavanja su bila raspoređena u šest trackova, uz neizostavne partnerske boothove gdje developeri mogu izravno stupiti u kontakt s omiljenim developerskim kompanijama.

Ovogodišnje izdanje održavalo se 6. i 7. lipnja 2024., a CPSRK je temeljem zaprimljenih prijava i motivacija dodijelio 5 studentskih ulaznica, a jednoj studentici pokriveni su i troškovi putovanja. Sudionici su bili Karla Kulier (3. godina, Informacijski i poslovni sustavi), Mihael Nikolić (2. godina, Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja), Bruno Pavlović (1. godina, Informacijsko i programsko inženjerstvo), Ema Stanković (1. godina, Informacijski i poslovni sustavi) te Andreja Trivić (1. godina Informacijsko i programsko inženjerstvo).

Kako su studenti doživjeli konferenciju, dali su nam informacije po povratku, a iste možete pročitati u nastavku i vidjeti u maloj galeriji njihovih fotografija:

Konferencija je bila zanimljiva i nudila je mnoštvo predavanja gdje je svatko mogao pronaći nešto za sebe. Nisu predugačka, što je super stvar jer smo se mogli brzo vratiti istraživanju ostatka ponude konferencije. Firme na štandovima su bile jako otvorene za razgovore, a i mnoge od njih su nudile razne izazove i nagradne igre. Sve mi je izgledalo veoma interesantno te sam se zaustavio na gotovo svakom štandu i okušao se u onome što su nudili, a ni piće nisam mogao odbiti. Super atmosfera za minglanje i stvaranje novih mnogobitnih konekcija u IT svijetu.“ (M.N.)

„Tijekom konferencija slušao sam zanimljiva predavanja poput:

  • Pisma iskusnog developera mlađem sebi: Koje brige će se pokazati uzaludnima? – Stjepan Banek
  • Gen Z vs. Milenijalci: The Good, The Bad, The Ugly – Martina Bajza Novaković
  • Od juniors do seniora u 5 koraka – Tomislav Tipurić
  • Kako reći “ne” kao junior, a kako kao senior – Marin Juričev
  • Livaja ili Petković? Tko je Dalićev as iz rukava? – Arian Skoki

Prethodno spomenuta predavanja su jedna od onih koja su trenutno najviše utjecala na mene i koja su me potakla da malo analiziram svoj rad u timu, na projektima i općenito. Pobliže su mi predstavila kako se nositi s određenim poslovnim situacijama, koji su najbolji pristupi, oko čega ne trebam brinuti i što me sve čeka kao Junior Developera.
Jedna od najvećih vrijednosti .debug konferencije bila je prilika za networking. Upoznao sam nove ljude iz industrije i potencijalno uspostavio poslovne suradnje. Atmosfera je bila pozitivna i poticajna, s naglaskom na dijeljenje znanja i zajednički rast.
Sve u svemu, .debug konferencija 2024. je bila izvanredno iskustvo koje je ponudilo bogat sadržaj i vrijedne prilike za profesionalni razvoj. Radujem se sljedećoj godini i novim inspirativnim pričama koje će donijeti.“ (B.P.)


„Tijekom dva dana konferencije, prisustvovala sam brojnim zanimljivim predavanjima koja su pokrivala razna područja tehnologije i razvoja softvera. Iako su predavanja bila informativna, posebno bih željela istaknuti networking dio .debug konferencije.
Na štandovima su bili predstavnici raznih tvrtki iz raznih polja djelatnosti. Imala sam priliku iz prve ruke čuti iskustva zaposlenika tih tvrtki, što je bilo izuzetno inspirativno i korisno za bolje razumijevanje industrije.

Preporučila bih svim studentima FOI-ja da barem jednom posjete .debug konferenciju. To je jedinstvena prilika za stjecanje novih znanja i uspostavljanje vrijednih kontakata koji su potrebni za razvoj u našem zanimanju.“ (A.T.)

.debug konferencija 2024. je definitivno bila jedno od najznačajnijih iskustava za mene kao studenticu. Kroz razmjenu znanja i iskustava te kroz mogućnost uspostavljanja novih veza, osjetila sam da sam napravila korak naprijed u svojoj profesionalnoj karijeri.
Jedan od najzanimljivijih dijelova bio je networking. Na štandovima su bile prisutne razne tvrtke koje su aktivno poticale razgovore i interakciju.
Predavanja su mi pomogla da bolje razumijem kako se nositi s izazovima u karijeri i kako unaprijediti svoje vještine. Posebno su mi bila korisna jer su pružila praktične savjete i primjere iz stvarnog života.” (E.S.)

.debug

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.