Održana posjeta poduzećima Undabot i DignetSoftware!

Posjeta poduzećima Undabot i DignetSoftware održala se u četvrtak, 17. lipnja 2021. godine. Uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka, poduzeća su ugostila  studentice i studenate FOI-ja raznih godina i smjerova studija te u neformalnoj atmosferi predstavili poslovne projekte i tehnologije koje koriste te prilike za praksu ili zaposlenje koje nude!

Undabot

Posjete poduzećima započeli smo uz odličan pogled s 20. kata zgrade u poduzeću Undabot. Undabot je poduzeće za dizajn i razvoj custom mobilnih i web aplikacija. Kroz zadnjih godinu dana su gotovo udvostručili timove i projekte na kojima rade te sada broje preko 50 zaposlenika. U neformalnoj atmosferi studentima FOI-ja predstavili su se iOS, Android, Frontend i Backend, Project Management te UI/UX timovi te opisali projekte na kojima rade.

Bez obzira na preferencije studenata u svakom timu je naglasak na kvaliteti te poduzeće Undabot kontinuirano ulaže u razvoj svojih zaposlenika kroz edukacije, konferencije i druge oblike usavršavanja! Svaki zaposlenik ima dedicirani budžet kojeg može iskoristiti za svoj profesionalni razvoj, a uz to, važno je da uz posao imaju i vrijeme za odmor i zabavu.

Poduzeće je fokusirao na razvoj kvalitetnih rješenja kroz usku suradnju i otvoren timski rad s klijentima kao što su A1 Telekom Austria Group, POQ, Styria Group, Wiener osiguranje, CARNET i mnogi drugi. Krajnji cilj im je pomoći tvrtkama da unaprijede svoje poslovanje na mobilnim i web platformama, a istovremeno omogućiti korisnicima da uživaju u svojim digitalnim trenucima. Dobitnici su prestižnih nagrada te su temeljem ocjena klijenata već godinama uvršteni u sam vrh IT tvrtki u Hrvatskoj, ali i šire.

Najviše vole zanimljive i kompleksne projekte, organiziran posao i fleksibilan pristup radu, a kroz 8 godina postojanja imali su priliku pomoći brojnim studentima da razviju karijeru. 

Dojmovi studenata

Vrlo ljubazni i simpatični zaposlenici koji su s velikim žarom odgovarali na postavljena pitanja!

Ekipa je bila super, pružili su nam dobar uvid u svoje uloge te čime se bave, a na pitanja su nam rado i detaljno odgovarali!

Prekrasna lokacija i ured. Odličan prezentacija timova. Najviše mi se svidio Project Management dio!

Posjeta Undabot!

DignetSoftware

Četvrtak, rezerviran za posjete poduzećima, nastavili smo odlaskom u poduzeće DignetSoftware! Dignet Software je ime pod kojim trenutno rade četiri informatičke kompanije (DignetSoftware Zagreb, Hrvatska, DignetSoftware Beograd, Srbija, DignetSoftware Banja Luka, Bosna i Hercegovina, DignetSoftware Melbourne, Australija) koje se bave implementacijom poslovnog softwera Microsoft Dynamics (NAV i 365BC) te maloprodajnog softvera LS Reatil / LS One. 

Osim u Hrvatskoj, poduzeće se može pohvaliti poslovnim aktivnostima u četrdesetak zemalja svijeta na četiri kontinenta! Građevina, farmacija, uslužne djelatnosti, agrokultura, distribucija, naftna industrija, računovodstveni servisi i modna industrija samo su neke od djelatnosti koje su obuhvaćene njihovim poslovanjem.

DignetSoftware je u stalnoj potražnji za stručnjacima i onima koji to kane postati, a koji će se pridružiti timu radoznalih, znatiželjnih i predanih stručnjaka koji svakodnevno rade na realizaciji projekata u zemlji i svijetu! Kroz neformalno druženje studenti su imali prilike upoznati sve radne pozicije na kojima mogu započeti razvijati karijeru!

Dojmovi studenata

Imali smo priliku porazgovarati sa svima, od direktora do developera uz fantastičnu atmosferu!

Zanimljivo i poučno predstavljanje područja u kojima poduzeće djeluje, a nakon toga imali smo priliku porazgovarati s zaposlenicima i iz prve ruke saznati priče FOI-jevaca koji rade u Dignetu!

Svidjela mi se opuštena atmosfera i mogućnost obilaska zaposlenika te neformalna komunikacija s njima. Najviše mi se svidjelo što sam mogao razgovarati s direktorom tvrtke, čime sam puno naučio!

posjeta dignetsoftware

U ime CPSRK-a i zadovoljnih studentica i studenata FOI-ja zahvaljujemo se poduzećima Undabot i DignetSoftware na gostoprimstvu i ugodnom druženju!

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.