Studenti FOI-ja osvojili drugo mjesto u finalu natjecanja Lumen Development!

Lumen Development najveće je studentsko natjecanje u izradi web i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj!  Cilj natjecanja je da studenti na konkretnom slučaju prikažu svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te na taj način pokažu svoje znanje tržištu rada!

Teme natjecanja obuhvaćale su IoT, logistiku, edukaciju, društvo i RH, a zadatak natjecanja bio je osmisliti aplikaciju koja pomaže različitim industrijama i pojedincima da prebrode pandemijske nepogodnosti i doprinosi unapređenju načina života i poslovnih procesa.

U nastavku počitajte dojmove naših studenata:

Popularnost društvenih medija započela je pojavom Facebooka i funkcionalnostima koje Facebook nudi, a to su upravo kreiranje tekstualnih objava na koji način su se korisnici povezivali, upoznavali i dijelili svoj sadržaj.  Instagram je također platforma koja se proširila na temelju dijeljenja sadržaja, no sadržaj se primarno fokusirao na dijeljenje fotografija. S obzirom na unikatnu funkcionalnost, Instagram se tako izdvojio na tržištu te privukao velik broj korisnika. Svaka od tih aplikacija ima neke svoje glavne funkcionalnosti uz popratne funkcionalnosti dijeljenja lokcijskih usluga koje nikada nisu bili fokus tih aplikacija. 

aplikacija FOI studenti

Naše pitanje bilo je upravo zašto ne bismo razvili društvenu mrežu čiji glavni fokus je dijeljenje lokacijskih usluga i povezivanje korisnika na temelju lokacija. Razvili smo rješenje WasHere – društvena mreža koja se temelji na dijeljenju lokacijskih usluga među korisnicima za koju smatramo da bi korisnicima omogućila da na nešto drugačiji i jedinstven način imaju prilike upoznati ljude sličnih interesa.

Video s prikazom i opisom funkcionalnosti WasHere mobilne aplikacije dostupan je na poveznici!

Tijekom samog natjecanja imali smo podršku poduzeća partnera natjecanja neki od kojih su bili Infinum, Cinnamon, Rimac Automobili, Ars Futura i Undabot. S poduzećima su bile održane konzultacije na kojima smo dobivali koristan feedback i prijedloge za samu aplikaciju te smo od iskusnih dizajnera i programera iz tih poduzeća imali prilike mnogo toga naučiti. S radom na aplikaciji započeli smo u veljači te smo prošli u finale koje se održalo 29.svibnja 2021. godine u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) gdje smo svoje rješenje prezentirati poduzećima i ostalim natjecateljskim timovima.

finalisti FOI

U finale natjecanja ušlo je 10 timova te smo osvojili drugo mjesto čime smo jako zadovoljni i ponosni. Tijekom ovih nekoliko mjeseci rada mnogo smo toga naučili, što nam je bio i glavni cilj, te smatramo da je ovaj rezultat odlična motivacija za daljnji trud i rad.

Čestitamo našim studentima na odličnom rezultatu!

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.