Studenti FOI-ja sudjelovali na Automation Summitu u Splitu

Automation Summit godišnja je konferencija na kojoj se okupljaju voditelji na najvišim razinama menadžmenta, stručnjaci iz industrije i vizionari iz cijelog svijeta, željni istraživanja najnovijih dostignuća u automatizaciji i tehnologiji. Ovogodišnje izdanje od 25. do 26. travnja, okupilo je više od 200 takvih sudionika i 20 međunarodnih govornika.

Tijekom događanja mnogo je prilika za razmjenu ideja, umrežavanje i stjecanje uvida u vrhunske tehnologije koje će oblikovati budućnost svih industrija.  Od umjetne inteligencije i robotike, do automatizacije procesa i digitalne transformacije, Automation Summit donosi sveobuhvatno istraživanje najnovijih trendova i najboljih praksi.

Na Automation Summitu sudjelovao je i tim FOI-jevih studenata – Gabrijela Korpar, Matej Gudelj i Niko Rastija. Tim je sudjelovanje osigurao najboljim ponuđenim rješenjem u sklopu Case Study natjecanja tijekom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca na FOI-ju (19. – 21. ožujka), a pod pokroviteljstvom FOI-jevog strateškog partnera, OTP banke d.d., koji je osigurao ulaznice, dok je CPSRK financirao troškove putovanja i smještaja.

Kako su oni doživjeli ova dva dana prepuna sadržaja i govornika, pročitajte u nastavku: 

„Tijekom 25 raznolikih predavanja i demo sesija, dublje smo zaronili u primjenu umjetne inteligencije i automatizacije u najkvalitetnijim organizacijama tog područja. Konferenciju su obilježila brojna izlaganja poduzetnika i stručnjaka sa raznih dijelova svijeta. Na taj način prenijeli su svoje znanje, iskustva, ali i vlastita predviđanja vezano uz trendove u području automatizacije i tehnologije poput umjetne inteligencije (AI), robotske automatizacije procesa (RPA) i upravljanja poslovnim procesima (BPM). Ova konferencija naglasila je važnost navedenih područja kao ključnih elemenata budućeg razvoja te ih istaknula kao sveprisutne tehnološke paradigme koje će nastaviti progresivno evoluirati.

U konačnici, od srca se zahvaljujemo CPSRK FOI, OTP banci d.d. i g. Danijelu Fatoviću na ovoj mogućnosti i gostoprimstvu te se veselimo budućoj suradnji!“

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.