Završna konferencija projekta “Study4Career”

U četvrtak, 9. veljače 2023. godine, u hotelu Trakošćan održat će se završna konferencija projekta „Study4Career: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata Fakulteta organizacije i informatike“, koji nakon tri godine intenzivnog provođenja u sustavu visokog obrazovanja dolazi do završetka, ostavljajući zavidne rezultate, od kojih se ponajviše ističu inovativne primjene u učenju i poučavanju, novi model stručne prakse na preddiplomskoj razini sveučilišnog studija te implementacija inovativnih programskih proizvoda za direktno povezivanje studenata s poslovnim sektorom. Više o projektu pročitajte u nastavku, a program konferencije pogledajte ovdje.

Ciljevi ovog projekta su:

  • Unapređenje postojećih modela obavezne stručne prakse na Fakultetu organizacije i informatike te razvoj novog modela stručne prakse za sveučilišni prijediplomski studij Informacijski i poslovni sustavi
  • Razvoj modela učenja kroz rad (engl. work-based learning, WBL)
  • Jačanje kompetencija nastavnog i nenastavnog osoblja visokog učilišta za razvoj modela učenja kroz rad u okviru nastavnih i izvannastavnih aktivnosti
  • Omogućavanje stjecanja radnog iskustva i praktičnih vještina studenata FOI-ja kroz provedbu stručne prakse i unaprjeđenje rada Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK).

Tijekom projekta unaprijeđena je aplikacija za provedbu stručne prakse studenata FOI-ja te je razvijena inovativna aplikacija za podršku radu Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK app) koje će se predstaviti tijekom konferencije.

Osim za predstavljanje rezultata projekta, završna konferencija je prilika za razmjenu iskustava i diskusije svih relevatnih dionika o temama vezanima uz razvoj stručne prakse, modela učenja kroz rad i rada karijernih centara na visokim učilištima.

Projekt Study4Career provodi Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) Fakulteta organizacije i informatike (FOI) u partnerstvu s tvrtkom Northwest Agency, Tehnološkim parkom Varaždin (TPV) i Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.

Razdoblje provedbe projekta je od 9. ožujka 2020. do 9. ožujka 2023. godine, a ukupna vrijednost projekta je 3.939.784,99 kn.

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.