2. Makerz Meetup

Kao što već znate, Varaždin meetup scenu smo proširili te je tako došlo vrijeme za 2. po redu Makerz Meetup koji će se održati 17.03. u 17:30 u event prostoru Tehnološkog parka Varaždin, Zagrebačka 89. Po običaju, donosimo dva predavanja koja će zasigurno biti zanimljiva svim makerima, hobistima ali i svima ostalima.

Prvo predavanje održat će Timon Terzić, kreativni direktor i pilot drona u Looma film and sound iz Varaždina. Timon će se dotaknuti FPV dronova te kako ih oni koriste.

Drugo predavanje održat će Goran Kanižaj, suosnivač i predsjednik Uprave tvrtke MOBILISIS. Goran donosi priču o izradi kućišta za IoT uređaje postupkom injekcijskog brizganja.

Program 2. Makerz Meetupa:

  • 17:30 Timon Terzić (Looma film and sound) – FPV dronovi
  • 18:00 Goran Kanižaj (Mobilisis) – Izrada kućišta za IoT uređaje postupkom injekcijskog brizganja
  • 18:30 Pizza & pivo hangout u Techparku

Teme 2. Makerz Meetupa Varaždin:

1. Timon Terzić (Looma film and sound) – FPV dronovi

Looma film and sound donosi jedinstven stil u video produkciju prateći najnovije trendove u dizajnu, vizualnim komunikacijama i izradi alata za snimanje iz zraka. Svijet video produkcije uz kreativnost zahtjeva širok spektar tehničkih sposobnosti. Looma film and sound je jedno od rijetkih produkcijskih kuća koje nude snimanje custom FPV dronovima.

Timon Terzić je kreativni direktor i pilot drona u Looma film and sound iz Varaždina. Pojedini projekti zahtijevaju specifične kadrove koji nisu mogući off-the-shelf dronovima, stoga Timon samostalno izrađuje FPV dronove prilagođene za upotrebu u profesionalnom okruženju.

2. Goran Kanižaj (Mobilisis) – Izrada kućišta za IoT uređaje postupkom injekcijskog brizganja

Od samog osnutka MOBILISIS svoje inovacije razvija oko Industrije 4.0, IoT-ja i mobilnosti. Njihovi zaposlenici oduvijek igraju značajnu ulogu u tome. Zapošljavaju uspješne stručnjake čije individualne razlike jačaju njihove timove. Danas zapošljavaju oko 100 zaposlenika i vlasnici su nekoliko međunarodnih patenata. Kao član SICK grupe, još brže mogu ponuditi rješenja i usluge digitalnih senzorskih sustava za specifične korisničke aplikacije i još bolje ispunjavati očekivanja njihovih kupaca, zaposlenika, dobavljača i poslovnih partnera te zajednice u kojoj djeluju.

Goran Kanižaj je suosnivač i predsjednik Uprave MOBILISIS-a, koji svoj karijerni put započinje još u studentskim danima osnivanjem tvrtke 2005. godine. Tvrtka je osnovana s ciljem rada na razvoju elektroničkih uređaja, posebice telemetričkih uređaja i IT platformi za prihvat i pohranu podataka.v

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.