Objavljen program obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca na FOI-ju: od kriptovaluta i fintecha do upravljanja novcem

Program će se odvijati u razdoblju od 19. do 21. ožujka 2024., a obuhvaća niz različitih aktivnosti na aktualne teme iz područja ekonomije i financija. Namijenjen je FOI studentima, svih studijskih smjerova i godina studija.

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca je podizanje svijesti mladih o važnosti novca, financijskog opismenjavanja i financijskog zaključivanja, a FOI želi izaći iz nastavnih okvira i potaknuti studente na učenje financijske pismenosti kroz izvannastavne aktivnosti i učenje od pozvanih predavača iz realnog sektora.

Prema definiciji međunarodne Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (eng. OECD), „financijsko obrazovanje je proces izgradnje kapaciteta kojim pojedinci podižu svoje razumijevanje financijskih proizvoda i sadržaja te putem informacija, poučavanja i objektivnih savjeta razvijaju vještine i samopouzdanje, kako bi mogli postati svjesniji financijskih rizika, ali i prilika za informirane odluke te kako bi znali kome se obratiti za pomoć, izgraditi prikladne stavove i reakcije, a radi poboljšanja svog financijskog položaja i dobrog upravljanja novcem.“

Svjetski tjedan novca je godišnja inicijativa Child & Youth Finance Internationala (eng. CYFI) koji u suradnji s OECD-om kontinuirano radi na podizanju financijske svijesti kod djece i mladih. Nastoji se što više potaknuti mlade na razmišljanje o novčanim pitanjima, sredstvima koja je potrebno osigurati za život te o poduzetništvu.

Aktivnosti organizira Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI) uz podršku Knjižnice FOI, Studentskog zbora FOI, studentskih udruga Business club, STAK i alumni udruge AMAC FOI priprema za studente su pozvana predavanja zvučnih imena iz područja fintecha, kriptovaluta i investicijskih fondova, radionice, izložba literature na financijske teme te online financijski kviz koji donosi i određene nagrade.

PROGRAM DOGAĐANJA

Prijave za pojedina događanja pronađite unutar aplikacije CPSRKapp.

Pratite nas za više informacija, prijavite se i zajedno otvorimo put prema zdravijoj financijskoj budućnosti!

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.