Održan najveći karijerni događaj FOI-ja – Tjedan karijera 2020!

Tjedan karijera – ponedjeljak, 19. listopada 2020.

Prvi dan Tjedna karijera 2020. obilježilo je veliki interes i sudjelovanje preko 700 sudionika u 4 panel rasprave. Središnji događaj bila je panel diskusija organizirana u suradnji s Netokracijom na temu “Digitalna karijera: Uspješne tech poduzetničke priče”, powered by Nanobit na kojoj su sudjelovali dekanica FOI-ja, prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep te Albert Gajšak (Circuitmess), Nikola Kapraljević (Infinum), Katarina Lovrenčić (Infobip) i Filip Cindrić (Nanobit).

Izuzetan interes studenti su pokazali i za ostale panel diskusije:

  • „Dizajn i razvoj programskih sustava“ koja se održala u dva termina, a sudjelovali su stručnjaci poduzeća APIS IT, ecx.io Croatia, Factory, Privredna banka Zagreb d.d., Styria Digital Development, CROZ, Emil Frey Digital d.o.o, FIVE, GlobalLogic Croatia, Speck i Undabot uz moderiranje doc.dr.sc. Zlatka Stapića,  te
  • „Analiza i dizajn poslovnih sustava (poslovni aspekti IT-a)“ koju su moderirale izv.prof.dr.sc. Renata Mekovec i doc.dr.sc. Katarina Pažur Aničić , a na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz poduzeća BE-terna, DignetSoftware d.o.o., Erste&Steiermärkische bank d.d., EY, KING ICT i Poslovna inteligencija d.o.o.
     

Fotogalerija ponedjeljak

onlinepanelica

Tjedan karijera – utorak, 20. listopada 2020.

Utorak je obilježila raznovrsnost aktivnosti i tema na kojima su studenti mogli sudjelovati uživo ili u online izdanju! Implementacija ERP-a, cyber napadi i kako se braniti od njih, napredna analitika u cloud-u, parking rješenja za gradove budućnosti, život konzultanta u praksi te analiza i optimizacije webshopa samo su neke od tema drugog dana Tjedna karijera 2020!

Kao uvod u Karijerni špancir, održan je online pitch, na kojem su se studentima pokušala približiti poduzeća BE-terna, Ericsson Nikola Tesla, Global Logic, KING ICT, Mobilisis d.o.o. i Styria digital development te ih potaknuti da čim bolje iskoriste vrijeme individualnih razgovora na Karijernom španciru. Uz navedena poduzeća, studenti su vrijeme na Karijernom španciru rezervirali i s predstavnicima poduzeća MPSI – Mercury Processing Services International d.o.o.  

Paralelno, zanimljive radionice kroz koje su studentima prenijeli aktualna znanja iz struke održali su stručnjaci iz poduzeća BE-terna, Zagrebačka banka d.d., KING ICT, Mobilisis d.o.o., Omega software d.o.o. i Arbona d.o.o.

Na panel diskusiji na temu Umjetna inteligencija u poslovanju i Umreženi sustavi (IOT) sudjelovalo je preko 160 studenata. Moderirali su je izv. prof. dr. sc. Markus Schatten i doc. dr. sc. Boris Tomaš, uz sudjelovanje stručnjaka iz poduzeća Ericcson Nikola Tesla, Mobilisis d.o.o., MPSI – Mercury Processing Services International d.o.o., PricewaterhouseCoopers i TIS Grupa.

Fotogalerija utorak

karijerna radionica

Tjedan karijera – srijeda, 21. listopada 2020.

Sredinu Tjedna karijera obilježilo je pet radionica održanih uživo i u online okruženju na teme mikroservisa, Java Springa, agilnog softvera, PSD2 direktive i 3DS2 protokola te Salesforce protokola putem kojih su svoja znanja sa studentima podijelila poduzeća Ekobit, Speck, Privredna banka Zagreb d.d., NTT Dana Croatia d.o.o. i ecx.io

Na online pitchu od 10 do 11 sati studenti su mogli saznati više informacija o poduzećima ecx.io Croatia, DignetSoftware d.o.o., Ekobit, Infinum, NEXGEN, Poslovna inteligencija d.o.o. i Speck, a uz njih, na Karijernom španciru razgovarali su i s predstavnicima Privredne banke Zagreb d.d. Brojni studenti iskoristili su priliku te rezervirali svoje termine za razgovor s poslodavcima

Fotogalerija srijeda

radionica

Tjedan karijera – četvrtak, 22. listopada 2020.

Predzadnji dan ovogodišnjeg Tjedna karijera obilježio je najveći broj dnevnih aktivnosti – čak 17, koje su održane u potpunosti online! Na pitchu su se predstavila poduzeća Cetitec d.o.o., Emil Frey Digital d.o.o., Erste&Steiermärkische bank d.d., EY, Factory, FIVE, Sedam IT, TIS Grupa i Undabot. Studenti su nakon njihovih prezentacija pohitali na individualne razgovore u koje se uključila i Financijska agencija (FINA).

Na radionicama su studenti mogli naučiti o novim programskim jezicima, načinima kodiranja, načinima evaluacije procesa za automatizaciju i izradu bot-a, primjeni „e-Potpisa u oblaku“ te cyber sigurnosti o kojima su studente podučili stručnjaci iz poduzeća Undabot, FIVE, Sedam IT, TIS Grupa, Emil Frey Digital d.o.o., Factory i Erste&Steiermärkische bank d.d.

Fotogalerija četvrtak

onlineradionica

 

Tjedan karijera – petak, 23. listopada 2020.

Zadnji dan Tjedna karijera obilježen je online pitchevima i karijernim špancirom te radionicama na teme User Story Mappinga (USM), digitalne transformacije i njenih ključnih čimbenika, sintetičkih podataka te najnovih tehnologija koje se koriste u IT svijetu. Dodatne odgovore studenti su dobili na individualnim razgovorima s predstavnicima poduzeća APIS IT, Arbona, Connect-IT, CROZ, Global Logic, Hrvatska lutrija, Inchoo, Mercury Processing Services International, NTH Mobile, NTT DATA, PwC i Privredna banka Zagreb.

Fotogalerija petak
 

radionicatjedankarijera

36 poduzeća, 316 termina za individualne razgovore studenta i poslodavca, 23 radionice, 5 panel diskusija, 4 online pitcha i više od 1500 studenata obilježilo je proteklih 5 dana u sklopu Tjedna karijera 2020!

Zahvaljujemo se svim poslodavcima što su se odazvali na sudjelovanje i prilagodili nepovoljnim epidemiološkim uvjetima te na taj način omogućili da održimo deveti po redu Tjedan karijera!

Zahvaljujemo i našim vrijednim studentima iz Organizacijskog tima Tjedna karijera koji su nam svakodnevno pomagali u moderiranju online aktivnosti te svim nastavnicima koji su moderirali panel diskusije i ugostili predstavnike poduzeća u okviru svoje nastave!

Više o programu i opisima radionica pročitajte na CPSRK stranici Tjedna karijera.

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.