Poziv studentima da se uključe u FOI Student Buddy program

Drage studentice i studenti,

Početkom nove akademske godine 2021./22. očekujemo dolazak 9-ero stranih studenata iz Portugala, Španjolske, Njemačke i Francuske.

Ukoliko svojim savjetima želite pomoći stranim studentima da se što brže i lakše prilagode studiranju na FOI-ju, molimo vas da se prijavite ovdje do 30. lipnja 2021.

Ako se pitate na koji se način odvija komunikacija između vas i stranog studenta prije njegova/njezina dolaska, to je najčešće Facebook (kreirat ćemo zatvorenu Facebook grupu namijenjenu zajedničkoj komunikaciji), e-mail ili kroz neki od ostalih popularnih društvenih kanala (Zoom, Skype, Viber, WhatsApp, Instagram,..)

Što radi FOI Student Buddy?

Ukratko, FOI Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte koji će im pomoći u akademskom i ‘osobnom’ boravku na FOI-ju. Željeli bismo da svaki dolazni student ima FOI Buddyija koji će mu rado pružiti pomoć u raznim situacijama, a ne biti FOI Buddy samo na papiru.

Kao Buddyju tvoje zadaće će biti da:

  • budeš otvoren/a za pomoći student prije njegovog/njezinog dolaska (putem e-maila ili društvenih mreža)
  • objasniš studentu kako je najbolje putovati do Varaždina
  • savjetima pomogneš kod useljenja u Studentski dom ili drugdje
  • kažeš mu gdje se može nešto pojesti (studentski restoran i drugi restorani, McDonalds, aplikacije za dostavu…)
  • objasniš gdje su supermarketi, ljekarne, put do FOI-ja i gdje se što nalazi u obje zgrade (FOI 1 i FOI 2)
  • kada to bude moguće, upoznaš stranog buddyija sa svojim prijateljima i što širim krugom ljudi u Varaždinu
  • upoznaš stranog buddyija s našom kulturom i studentskim životom u Varaždinu (odlazak na kavu koja u uobičajenim okolnostima traje čak i nekoliko sati, „chillanje“ na Korzu čim svane sunce, studentska srijeda…)
  • ostale zadaće koje ovdje nisu navedene

Što ti možeš dobiti od Student Buddy programa?

Biti FOI Buddy prvenstveno je zabavno iskustvo. Na taj način upoznaješ nove ljude, njihovu  kulturu i običaja, poboljšavaš znanje engleskog jezika (ili čak učiš novi jezik), upoznaješ druge s vlastitim običajima i načinom života…možda i najvažnije, stječeš novog prijatelja i imaš adresu negdje u Europu koju prije ili kasnije možeš posjetiti (što FOI Buddyiji i čine vrlo često). U slučaju dobro obavljenog posla, dobit ćeš potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo – prava si osoba za biti FOI Student Buddy! Sada još samo moraš ispuniti formu i avantura može započeti.

Ako imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.unizg.hr ili putem društvenih mreža (Facebooka ili Instagrama @foivzinternational).

FOLLOW US! 

@foivzinternational

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.