Poziv studentima na FOI International Days 2021

Program je podijeljen u dva dana, a za studente izdvajamo:

  • ČETVRTAK, 20. SVIBNJA 2021.

Predstavljanje 4 partnerska sveučilišta FOI-a počinje u 12 sati. Na navedenoj sekciji svoje studije, međunarodnu suradnju i projekte predstaviti će: Karlsruhe Institute of Technology (KIT) iz Njemačke, Mykolas Romeris University (MRU) iz Litve, Mendel University in Brno (MENDELU) iz Češke i The Open University (OU) iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ovo je prilika studentima da saznaju više o navedenim sveučilištima i mogućnostima za razmjene studenata koje ona nude.

U poslijepodnevnom dijelu u sklopu predmeta Pregovaranje u međunarodnom okruženju održat će se dva pozvana predavanja stranih gošći. Navedena predavanja održati će prof. dr. sc. Victoria Appatova s University of Cincinnati, SAD i Andreia Carita s University of Applied Scinces in Amsterdam, Nizozemska. Predavanja počinju u 15 sati, a svi zainteresirani studenti koji ne slušaju navedeni predmet se također mogu pridružiti. 

Naravno, studenti su dobrodošli priključiti se i ranijim događanjima: predavanju Matije Matokovića iz Europske Komisije te panel diskusiji pod nazivom „Rethinking higher education for new EU programmes“.

Ukoliko želite sudjelovati na događanjima u četvrtak, molimo vas da se prijavite ovdje.

Događaj će se odvijati putem Zoom platforme, na sljedećoj poveznici: https://zoom.us/j/97248725964

  • PETAK, 21. SVIBNJA 2021.

Drugi dan posvećen je isključivo studentima. Tijekom dana održat će se dva zanimljiva i motivirajuća virtualna meetupa.

„Sve je počelo s Erasmusom“ ime je prvog meetupa koji počinje u 11 sati.  Na navedenom meetupu studenti će imati priliku uživati u inspirativnim pričama naša 4 bivša studenta  koji trenutno žive i rade u različitim dijelovima svijeta (Nikoleta Glamuzina, Novi Zeland; Petra Bilić, Njemačka; Kristina Kunštek, Španjolska/Hrvatska i Ivor Šebalj, Portugal) te će ispričati svoj put od dana kada su sudjelovali u Erasmus razmjeni i/ili stručnoj praksi i završetka školovanja na FOI-ju do danas, kada imaju uspješne inozemne karijere.

U drugom dijelu, pod nazivom „Erasmus+ for young people – youth exchanges“, studenti mogu saznati više o mogućnostima koje imaju mladi u okviru Erasmus+ programa, a nisu duže mobilnosti. U 13 sati sve o tome ispričat će nam Udruga za mlade iz Novog Marofa (Mladi za Marof) koja će predstaviti kratke mobilnosti za mlade u okviru tog programa, a nekoliko studenata s nama će podijeliti svoja iskustva.

Molimo vas da se prijavite ovdje ako planirate sudjelovati u oba ili samo u jednom od dva virtualna meetupa.

Događaj će se odvijati putem Zoom platforme, na sljedećoj poveznici: https://zoom.us/j/97505923815

Veselimo se vašem dolasku!

" "

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.