Praksa petkom na PDS – Tehnološki park Varaždin

Zanima te kako svoju ideju pretvoriti u stvarnost, a ne znaš od kud krenuti? Najbolje mjesto za to je Tehnološki park Varaždin, dom 60 poduzeća i mjesto gdje najbolje ideje nastaju u neformalnoj interakciji i opuštenoj atmosferi! Iskoristi priliku i na svojoj praksi upoznaj osnove otvaranja poduzeća.

Praksa će se provoditi uživo u prostorijama Tehnološkog parka Varaždin, Zagrebačka 89, u trajanju od 5 dana, petkom, u razdoblju od 25. ožujka do 29. travnja 2022. godine, u vremenu od 9 – 12 sati.

Plan provedbe prakse:

Prvog dana dobit ćeš projektni zadatak koji ćeš provući kroz 5 modula. Zadatak se bazira na otvaranju fiktivne/ili stvarne inovativne tvrtke.

1. Uvod i brainstorming ideja/design thinking

Prvi dan studenti će dobiti smjernice kako razviti dobru ideju koju će se pretvoriti u proizvod, uslugu ili prototip kojeg će biti potrebno komercijalizirati. Na kraju, svaki student ima 1 ideju za pokretanje poslovanja na kojoj će raditi u idućim danima.

2. Kako uobličiti poslovnu ideju?

Kako razraditi poslovnu ideju. Razvijanje pitch model canvas. Vježbanje prezentacijskih vještina. Svaki student imat će svoj pitch canvas.

3. Pravni i financijski okvir pokretanja posla

Koji pravni model odabrati, mogućnosti za samozapošljavanje u Hrvatskoj i pristup financijama (projekti). Svaki student odabrat će jedan pravni model i probati pronaći pogodan pristup financiranju.

4. Upravljanje ljudskim resursima

Naučiti načine i pravila odabira zaposlenika u selekcijskom postupku, te isprobati pravilno vođenje selekcijskog intervjua. Studenti će vježbati procese intervjuiranja kao poslodavci i kao osobe koje traže posao.

5. Digitalni marketing

Koji su glavni alati digitalnog marketinga za poduzetnike, što je potrebno napraviti prije početka oglašavanja na internetu, koja je uloga Googlea, Facebooka i Instagrama u privlačenju kupaca. Studenti će kreirati mini strategiju za digitalni marketing.

Zvuči zanimljivo?

Prijavi se za Praksu petkom na PDS-u uz kratko motivacijsko pismo u kojem nam opiši zašto te Tehnološki park Varaždin zanima za praksu te kako pretpostavljaš da će ti stečeno znanje pomoći u izradi završnog rada i u nastavku obrazovanja?

Prijavi se najkasnije do 15. ožujka 2022. godine putem CPSRK aplikacije. Požuri jer broj mjesta je ograničen na 12 studenata, a u slučaju većeg broja prijava kandidati će se rangirati na temelju poslanih motivacija. Odabrani studenti dobit će mail s povratnim informacijama.

Više o pilotu stručne prakse

Fakultet organizacije i informatike provodi pilot stručne prakse na preddiplomskom studiju Informacijski sustavi i poslovni sustavi (PDS IPS). Stručna praksa, u obliku tzv. job shadowinga predviđena je u trajanju od 5 do 7 radnih dana, tijekom 6. semestra. Način provedbe stručne prakse (uživo ili online, u komadu ili tokom semestra) ovisi o dogovoru između poslodavca i studenta. Koristi od sudjelovanja za studente su višestruke – upoznavanje poduzeća, zaposlenika, uvid u radna mjesta i radne zadatke, rano prepoznavanje područja od interesa za daljnji razvoj i prilika za identificiranje područja za praktični dio svog završnog rada uz savjete mentora iz poduzeća. Više informacija o pilotu stručne prakse kao i o iskustvima studenata možete pronaći na ovoj poveznici.

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.