Prijavi se na online program obrazovanja "Seeds for the future Sky"

Prva skupina od 10 hrvatskih studenata boravila je tijekom studenog 2019. godine dva tjedna u sjedištu Huaweija u kineskom Shenzenu. Studenti su imali priliku steći nova vrijedna znanja koja će jednog dana moći implementirati u svoje karijere. Student FOI-ja Luka Garić bio je jedan od 10 odabranih studenata te je odlaskom u Kinu imao priliku upoznati povijest kompanije Huawei, njezine ciljeve, težnje i pristup zaposlenicima te da se znanje i stručnost iznimno cijene! Upoznao je 5G tehnologije, tehnologije u oblaku, umjetnu inteligenciju te posjetio Huawei izložbeni centar kako bi vidio proizvodne procese. Značajan dio posjeta odnosio se i na upoznavanje kineske kulture i obilazak najpoznatijih kulturnih destinacija, te učenje osnova kineskog jezika.

Način prijave

Potencijalni sudionici, odnosno studenti, prijavljuju se iz svoje zemlje prebivališta. Materijali za prijavu trebaju sadržavati životopis, prijepis ocjena koji ukazuje na akademsku izvrsnost, popratno pismo i/ili dvominutni osobni video.

Osnovni kriteriji odabira kandidata za sudjelovanje u programu uključuju (ali nisu ograničeni na to):

  • prosjek ocjena 3.0 ili viši ili 30%, ne zahtjeva se profesinalno iskustvo. Preporučuje se poticanje rodne ravnopravnosti pri odabiru kandidata i imati barem jednu trećinu žena.
  • radovi i video prikazi koji odražavaju poznavanje osnova IKT-a, zanimanje za IKT, interes za Kinu i entuzijazam za učenje (otvoreni um)

Molimo sve zainteresirane studente da pogledaju uvjete za prijavu te da nam se jave na cprsk@foi.hr sa motivacijskim pismima za prijavu.

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.