Upoznaj Kinu, Huawei i najmodernije IKT tehnologije!

Prva skupina od 10 hrvatskih studenata boravila je tijekom studenog 2019. godine dva tjedna u sjedištu Huaweija u kineskom Shenzenu. Studenti su imali priliku steći nova vrijedna znanja koja će jednog dana moći implementirati u svoje karijere. Student FOI-ja Luka Garić bio je jedan od 10 odabranih studenata te je odlaskom u Kinu imao priliku upoznati povijest kompanije Huawei, njezine ciljeve, težnje i pristup zaposlenicima te da se znanje i stručnost iznimno cijene! Upoznao je 5G tehnologije, tehnologije u oblaku, umjetnu inteligenciju te posjetio Huawei izložbeni centar kako bi vidio proizvodne procese. Značajan dio posjeta odnosio se i na upoznavanje kineske kulture i obilazak najpoznatijih kulturnih destinacija, te učenje osnova kineskog jezika.
 

Program “Seeds for the future Sky” moći će pohađati najviše 50 studenata s hrvatskih fakulteta tj. 7 +1 kandidat kao zamjena iz svakog fakulteta! 

Način prijave i odabir kandidata:

Materijali za prijavu trebaju sadržaati životopis, prijepis ocjena koji ukazuje na akademsku izvrsnost, popratno pismo i/ili dvominutni osobni video.

Osnovni kriteriji odabira kandidata uključuju (ali nisu ograničeni na to):

  • prosjek ocjena 3.0 ili viši ili 30%, ne zahtjeva se profesionalno iskustvo. Preporučuje se poticanje rodne ravnopravnosti pri odabiru kandidata  i imati barem jednu trećinu žena.
  • radovi i video prikazi koji odražavaju poznavanje osnova IKT-a, zanimanje za IKT, interes za Kinu i entuzijazam za učenje (otvoreni um).

Molimo zainteresirane studente za sudjelovanje da nam se jave na cpsrk@foi.hr najkasnije do srijede, 23. rujna 2020. godine, do kraja dana!

 

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.