Održana radionica za nastavnike

U četvrtak, 10. veljače 2022. godine održana je u sklopu Study4Career projekta radionica za nastavnike „Učenje temeljeno na radu s poslodavcima“. Radionica je bila posvećena inovativnim metodama podučavanja studenata i suradnje s poslodavcima kroz tzv. work based learning (WBL), odnosno modele učenja kroz rad. U uvodnom dijelu, gotovo 40 sudionika, slušalo je uvodno predavanje prof. Sonie Ferns (Curtin University, Australia) na temu strateškog pristupa uvođenju WBL-a  na razini sveučilišta.

U posljednje dvije akademske godine WBL je proveden na 10 predmeta na FOI-ju. U provedbu se uključilo 14 poslodavaca (ecx.io, Infinum, PBZ, CROZ, Northwest Agency, AVL, Flavo, Tehnološki park Varaždin, Mobilisis, Arbona, Ekobit, IoTnet, Intis i Speck), a sudjelovalo je preko 260 studenata.

Dio nastavnika s polaznicima je podijelio svoje iskustvo provedbe, naučene lekcije i planove za daljnju provedbu, a sudionici su, uz mentorstvo voditeljice projekta doc.dr.sc. Katarine Pažur Aničić i prof.dr.sc. Blaženke Divjak radili na izradi planova za WBL na vlastitim kolegijima.

Povezane Novosti

Budi uvijek u toku.
Informiraj se.

Istaknute aktivnosti centra

Sudjeluj u našim aktivnostima.